Fira audiovisual

El saló ISE aspira a estar al nivell del Mobile a Barcelona

L’esdeveniment compta amb 28.000 visitants registrats fins al moment

El saló ISE aspira a estar al nivell del Mobile a Barcelona

RICARD CUGAT

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La fira Integrated Systems Events (ISE) aspira a emular el Mobile com a fira barcelonina de referència internacional. L’ISE, que se celebrarà entre el 10 i el 13 de maig, situarà Barcelona en l’epicentre mundial de la tecnologia audiovisual. El president de l’ISE, Mike Blackman, ha assegurat aquest dijous que estarà «content» si l’edició d’aquest any del congrés iguala els visitants del Mobile World Congress del 2022 de Barcelona que va acollir més de 60.000 persones. Fins al moment s’hi han registrat uns 28.000 visitants, tot i que la majoria (entorn del 60%) solen inscriure’s la setmana anterior a la celebració firal. L’ISE se celebrarà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona i ocuparà cinc pavellons i 45.000 metres quadrats, amb 120 països representats. La fira que arriba a Barcelona després d’haver-se celebrat durant 16 anys a Amsterdam ha suposat un pol d’atracció perquè empreses del sector audiovisual situïn a la capital catalana les seves estratègies i fins i tot hi instal·lin oficines. El gran suport institucional a l’ISE ha compensat parcialment l’organització per l’efecte de la pandèmia i la suspensió de la fira en el seu format habitual i que va suposar una clatellada de què encara l’ISE no s’ha recuperat completament. Per a aquesta edició s’ha passat de més d’un miler d’expositors a uns 700 pel veto a les empreses russes i les dificultats de les empreses xineses (unes 300) que han suspès la seva presència en fires internacionals.

Creixement

Però en qualsevol cas el sector audiovisual registra un moment de grans perspectives de creixement. En el cas d’Espanya es preveu un creixement per al sector pròxim al 7% aquest any i els venidors. La fira preveu superar les dades d’activitat prepandèmia l’any vinent i superar els 60.000 visitants. Blackman va reconèixer que no és possible avaluar l’impacte econòmic de la fira sense constatar l’afluència de visitants espanyols i estrangers que hi assistiran. Però amb una afluència pròxima als 60.000 visitants, l’impacte econòmic seria d’entre 250 i 300 milions d’euros.

L’ISE i el metavers

La fira ISE concentra molt més que televisió. Serà un aparador de sistemes d’informació audiovisual. Somriu Blackman quan se li pregunta pel metavers, ja que el que es veurà a l’ISE és la versió més real de la virtualitat a què aspira aquest vocable tan de moda. Hi són les firmes del sector que envolten l’ISE immerses en una veritable revolució tecnològica de millora de les tècniques i ‘softwares’ d’imatge. L’ús de la llum per a efectes immersius, les holografies, les projeccions videogràfiques i les pantalles tàctils de gran format són un pas que supera el metavers primitiu actual i que es configura en forma de solucions reals per a les empreses necessitades de mostrar imatge tecnològica als seus clients. Barcelona serà durant els dies de celebració de la fira escenari espectacular de videoart i posada en escena de solucions transformadores.

Crisi de Netflix

Notícies relacionades

A preguntes de la premsa, Blackman ha explicat que les males dades fetes públiques per Netflix aquest dimecres «no són un problema de la indústria, és un problema de l’empresa». En la seva opinió, el creixement registrat d’altes de Netflix durant la pandèmia no ha pogut mantenir-se per l’impacte de la pèrdua dels 700.000 clients que tenia a Rússia. A més s’ha agreujat la competència amb l’oferta televisiva de Disney, Amazon o Apple, ha recordat. «El sector és molt més que les plataformes de vídeo», ha dit Blackman. Les accions de Netflix van caure aquest dimecres a la borsa americana després que la plataforma de ‘streaming’ confirmés la pèrdua de 200.000 usuaris de pagament durant el primer trimestre del 2022 i anticipés un descens de dos milions d’abonats en el segon trimestre.

IOT

L’ISE se celebrarà de manera conjunta amb el IoT Solutions World Congress (IOTSWC), que ocuparà el pavelló 4 del recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre el 10 i el 12 de maig. Els visitants dels dos congressos podran visitar l’altre sense restriccions amb l’objectiu, segons Blackman, d’«oferir noves idees i inspiracions als visitants». «És una oportunitat incomparable per estudiar les relacions entre les dues indústries», ha assenyalat Blackman; mentre que Bou ha detallat que IOTSWC acollirà 310 expositors, el 70% dels quals, internacionals.