Gigafactoria de Sagunt

Puig remarca que el País Valencià fa un «salt històric» cap a l’ocupació de qualitat com a «pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa»

Creu que aquest projecte ha de ser el principi d’una revolució per la mobilitat sostenible que aspira a liderar una nova regió basada en la innovació, la indústria i el prestigi internacional

Puig remarca que el País Valencià fa un «salt històric» cap a l’ocupació de qualitat com a «pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa»
3
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que, amb la presentació del projecte de gigafactoria de bateries que Volkswagen construirà a Parc Sagunt II, el País Valencià «comença a convertir-se en el pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa» i fa un «salt històric cap a l’ocupació de qualitat».

El responsable del Consell ha participat, juntament amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, en l’acte de presentació de la gigafactoria de bateries, que ha tingut lloc en l’àrea logística de Parc Sagunt II i que ha comptat també amb les intervencions del president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i del membre del comitè executiu de Volkswagen AG responsable de Tecnologia i president del consell d’administració de SEAT SA, Thomas Schmall.

«Aquest ha de ser el principi d’una revolució per la mobilitat sostenible» que aspirar a liderar a Espanya un «nou País Valencià feta a base d’innovació, indústria i prestigi internacional», ha assenyalat el responsable del Consell, que ha apressat a arribar a un «gran pacte» per accelerar la implantació d’energies renovables i aconseguir l’autonomia energètica.

«És la missió col·lectiva» d’una «dècada decisiva» que, tal com ha dit, els valencians i valencianes «estrenen» amb la presentació d’aquesta gigafactoria, que proporcionarà «una nova bateria» al «motor de sempre». «Aquest dia –5 de maig del 2022– canviarà la vida de milers de valencians i valencianes», tant els d’avui com els de les generacions futures, que «continuaran recollint el dividend social d’aquesta operació, un projecte transformador amb desenes de milers de llocs de treball, amb noves empreses auxiliars i amb sinergies que encara no imaginem», ha indicat Ximo Puig.

El president s’ha referit a més a l’aliança amb la gran empresa alemanya com el «moviment empresarial més important en mig segle» i ha agraït al president del Govern, el «ferm compromís» mostrat amb el País Valencià. «Necessitàvem aquesta recàrrega d’energia per accelerar la transformació postpandèmia», ha assenyalat Ximo Puig, per a qui «si aquest dia passarà a la història», també ho farà el recolzament atorgat per l’Executiu central al País Valencià, que rep la ubicació d’aquesta gigaplanta com «la millor recompensa» al seu teixit productiu, universitari i científic.

Seguretat jurídica i acord social

A més, ha remarcat que el País Valencià assumeix aquest repte amb «responsabilitat» i correspondrà a la confiança dipositada amb «totes les facilitats necessàries» i amb la seguretat jurídica, l’estabilitat institucional i l’acord social que la «singularitzen».

En aquest àmbit, ha recordat que la inversió estrangera rebuda el 2021 ha triplicat la del 2015 i que s’ha arribat al rècord històric de persones treballant, amb 4.440 nous llocs de treball creats cada mes en els últims 7 anys.

Notícies relacionades

«Allà hi ha el resultat de tota una societat: l’esforç i l’estabilitat s’han traduït en ocupació i en inversió», ha afirmat, i ha afegit: «Aquesta és la dinàmica que ha permès aquest moment; aquesta és la dinàmica que Volkswagen accelerarà».

«Des de Sagunt, Espanya és avui més forta, perquè aquesta gigafactoria enfortirà una cadena de valor estratègica com l’automòbil i ho farà amb el mètode més intel·ligent: l’aliança publicoprivada», ha manifestat també el president, que ha ressaltat que Volkswagen «no arriba a una ciutat més», perquè aquesta localitat, de la que ha rememorat que fa just un segle va veure construir el seu alt forn, «ha sigut sempre sinònim d’avantguarda, de fortalesa i d’energia». «Espanya tenia, des de fa 40 anys, un deute moral amb Sagunt», un deute que «queda avui saldat», ha afegit.