Guerra a Ucraïna

Així és Maxam Corp, l’empresa espanyola assenyalada per Zelenski per les seves relacions amb Rússia

Durant la seva intervenció en el Congrés dels Diputats, el president ucraïnès ha criticat pels seus negocis amb Moscou la companyia dedicada a les indústries química, minera i armamentística

Així és Maxam Corp, l’empresa espanyola assenyalada per Zelenski per les seves relacions amb Rússia
1
Es llegeix en minuts

Els països membres de la Unió Europea han apostat per implementar una sèrie de sancions a Rússia a causa de la invasió a Ucraïna. Aquestes mesures, que afecten les relacions econòmiques entre Europa i Moscou, van ser implementades des de les primeres setmanes del conflicte. Les sancions s’han ampliat en relació amb els esdeveniments bèl·lics ocorreguts a Ucraïna. Nombroses empreses espanyoles han optat per tancar tota mena de relacions comercials amb el país més extens del món. No obstant, n’hi ha algunes que continuen amb la seva activitat, com ha apuntat el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenskien el seu discurs davant el Congrés dels Diputats.

Una d’aquestes companyies que continua mantenint relacions comercials amb Rússia és Maxam Corp, empresa espanyola amb seu fiscal a Madrid. El president ucraïnès ha criticat aquesta pràctica i ha demanat que cessin la seva activitat immediatament preguntant-se: «¿Com es pot permetre que els bancs russos generin beneficis mentre ells estan torturant gent?

La multinacional és una empresa que es dedica a activitats mineres, armamentístiques i químiques. Fundada el 2006 a conseqüència d’una refundació de la centenària Unió Espanyola d’Explosius (UEE), Maxam Corp, al seu torn, es distribueix a través de més de 50 països a tot el món repartits entre 140 societats filials.

Maxam Corp té un desenvolupament de la seva activitat empresarial enfocat al comerç internacional i les principals àrees d’actuació en les quals treballa l’empresa són les següents: explosius d’ús civil, cartutxos i pólvora d’ús esportiu, articles i serveis per a la indústria de defensa i matèries primeres en nitroquímica, entre moltes altres activitats.

Notícies relacionades

Compta amb una plantilla de 6.500 treballadors repartits entre la seva àrea d’actuació internacional. Aquests empleats es distribueixen per les diferents filials, una de les més importants, ubicada a Rússia.

Aquesta empresa espanyola desenvolupa des de fa diversos anys les seves activitats comercials a Rússia i des del 2015 es van reforçar les relacions econòmiques entre Maxam Corp i el país governat per Putin, a causa de les grans explotacions mineres que es troben al territori.