Carburants

El 80% de les gasolineres que va demanar al Govern l’avançament del descompte de carburant el cobrarà entre dimarts i dimecres

Entorn de 3.500 gasolineres han sol·licitat ja rebre aquest avançament i el Ministeri ja ha executat l’ordre de pagament

El 80% de les gasolineres que va demanar al Govern l’avançament del descompte de carburant el cobrarà entre dimarts i dimecres
1
Es llegeix en minuts

El 80% de les estacions de servei que ha sol·licitat l’avançament del descompte de 20 cèntims per litre de combustible que va aprovar el Govern la setmana passada el cobraran entre demà i dimecres, segons el Govern.

Així ho ha assegurat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, en una entrevista a RNE, en la qual ha explicat que fins al dia d’avui, entorn de 3.500 gasolineres han sol·licitat rebre aquest avançament per poder portar a terme la rebaixa directa que es fa a tots els consumidors a l’hora de proveir-se.

Montero ha assenyalat que el Ministeri ja ha executat l’ordre de pagament per abonar aquest import a les gasolineres que així ho han demanat en els últims dies, i ha recordat que el termini per reclamar l’avançament estarà obert durant 15 dies.

La ministra, que no ha pogut facilitar una xifra concreta sobre la quantitat que s’ha començat a transferir per part de l’Estat, ha recordat que l’avançament que rebrà cada gasolinera s’ha calculat partint del consum mitjà que va registrar durant l’any anterior.

El sector de les gasolineres calcula que de mitjana aquest descompte suposa un cost a cada estació de servei d’uns 40.000 euros al mes, un import que l’avançament del Govern no compensarà al 100%.

Així ho han detallat a Efe portaveus de la Confederació Espanyola d’Empresaris d’Estacions de Servei (Ceees) i de l’Agrupació Espanyola de Venedors a la menuda de Carburants i Combustibles (Aevecar), que han coincidit a apuntar que l’afluència de clients ha anat normalitzant-se després de l’«allau» registrada sobretot divendres i dissabte.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la patronal que representa les gasolineres «low cost» (de baix cost) ha amenaçat de recórrer aquest descompte davant els tribunals, ja que segons la seva opinió l’Executiu té una «responsabilitat patrimonial» en el perjudici causat al sector.

No obstant, dues de les empreses que integren l’associació, Ballenoil i Plenoil, han mostrat públicament el seu suport a les mesures de l’Executiu al considerar que contribueixen a fer «més assequible l’adquisició d’un bé tan bàsic com la gasolina».