Del 4 al 7 d’abril

Aquests són els productes més nous que es podran tastar a l’Alimentaria

Els productes basats en vegetals estan al capdavant de les novetats del saló

Aquests són els productes més nous que es podran tastar a l’Alimentaria
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El saló Alimentaria és una mostra de tendències i aparador de productes nous, un terreny competit per captar l’atenció i estimular la gana. L’organització de Fira de Barcelona ha avançat algun dels productes que criden més l’atenció i que es presenten al saló. La majoria són a l’àrea d’innovació Alimentaria Hub i al pavelló Alimentaria Trends, però també a l’Hostelco o en forats recòndits de l’espai expositor que el visitant ha de descobrir. Aquest és el llistat dels escollits:

Calabizo, el xoriço de carbassa: Es tracta d’un xoriço ecològic de carbassa (90%) elaborat de forma tradicional (fumat, fermentat i curat) i creat per tres emprenedores gallegues.  

Porc que no és: Zyrcular Foods presenta Pulled Pork, un producte vegà que en textura i gust imita la carn de porc esfilagarsada. També presenta bunyols de bacallà elaborats amb soja, la seva burguer de tonyina d’alga wakame.

Tonyina de soja i llegum: Future Tune llança la seva rèplica de tonyina elaborada a partir de soja, pèsols i cigrons. 

Ou vegetal de farina de cigró: Dues cullerades soperes d’aquest producte barrejades amb aigua equivalen a un ou mitjà. Certificat com a producte ecològic, sense gluten, vegà i sense al·lergògens.

Carn picada de llegum: Heura presenta la seva carn picada ‘plant based’ per a bolonyeses i lasanyes, el seu nou xoriço vegetal i els seus arrebossats. 

Bunyols i croquetes vegans: Flax & Kale presenta croquetes «de pollastre rostit» elaborades amb proteïna de pèsol i soja. 

Begudes per a cada genètica: Vicky Foods i la Politècnica de València presenten una beguda dissenyada partint de la genètica del consumidor, els hàbits de dieta i l’estil de vida. 

Gelats probiòtics. Proasis és un gelat al que s’han incorporat probiòtics que milloren la salut digestiva. És el primer gelat que compta amb l’indicatiu de qualitat nutricional Nutriscore A. 

La primera cervesa verda d’oliva: S’elabora amb malt i llúpol d’alta qualitat i olives de la comarca del Pallars Jussà (Lleida) o el Baix Aragó (Terol). 

Còctels esferificats: Les jellys són esferificacions de còctel líquid embolcallades en una suau gelatina i que exploten a la boca. Hi ha fins a 10 receptes clàssiques (com el Manhattan o el Margarita).

Garrí de Segòvia 2.0: La companyia de Segòvia Tabladillo presenta el tradicional garrí de Segòvia envasat, per disfrutar-lo en qualsevol moment i lloc. El seu envàs permet conservar-lo fins a 60 dies sense refrigeració. 

Truita espanyola, en llauna: Es cuina amb ingredients de qualitat seguint la recepta de La Cocina de Senén (premi a la millor truita d’Espanya) i es conserva fins a un any gràcies al seu envàs.

Notícies relacionades

Rentaplats d’ozó: Servipro 2.0 presenta a la fira Hostelco de Barcelona un sistema de generació d’ozó en aigua que s’integra als rentaplats industrials perquè no hagin de fer servir sabó per netejar la vaixella dels restaurants. Sistema d’EcoFrog patentat i fabricat per Servipro 2.0, s’utilitza als restaurants d’Estrella Michelin com el Nectari, de Jordi Esteve, o l’Abac, de Jordi Cruz.

Impressora Cocuus: La seva impressora 3D ha aconseguit desenvolupar mitjanes de carn sintètica, béicon, costelles de xai o filets de salmó d’aspecte similar al real.