Salut

La catalana Corus es fusiona amb Signadens i eleva els seus ingressos fins als 100 milions

Amb aquesta operació, la companyia aterra als Països Baixos i Bèlgica i avança els seus plans de facturar aquest volum a finals d’any

La catalana Corus es fusiona amb Signadens i eleva els seus ingressos fins als 100 milions
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

El grup de laboratoris dentals Corus ha avançat nou mesos d’una sola gambada. Aquesta companyia, especialitzada en el disseny i la fabricació de pròtesis i ortodòncia amb tecnologia digital, ha arribat a un acord per fusionar el seu negoci amb el d’una altra empresa neerlandesa del seu mateix sector, Signadens. Les dues societats sumen una facturació de 100 milions d’euros en relació amb la seva activitat el 2021, precisament la meta que es posava a si mateixa Corus per a finals del 2022.

D’aquesta manera, als 37 centres de treball que aquesta empresa amb seu a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) té operant sota la seva marca a Espanya, França i Portugal, s’hi afegeixen ara els 11 que té Signadens als Països Baixos i Bèlgica, que a partir d’ara adoptaran també el nom de Corus. En total, la companyia resultant arrenca amb 48 laboratoris, 1.200 treballadors i una xarxa de 9.000 clíniques dentals a què donar servei. Amb tot aquest múscul, el grup preveu plantar-se al 2023 amb un volum de negoci de 150 milions d’euros.

Quant a l’operativa, Nicolas Bonnard (actual conseller delegat de Corus) i Jeroen van Asten (el seu homòleg a Signadens), codirigiran la nova Corus, en principi cada un centrat en els mercats que portava fins ara: Bonnard, es responsabilitzarà d’Espanya, Portugal i França, i Van Asten, dels Països Baixos i Bèlgica. Al seu torn, Careventures i Quadrum Capital, principals socis inversors de les dues firmes, mantindran la seva participació en el nou grup, amb el compromís de continuar recolzant els plans de creixement de l’empresa, que passen sobretot per absorbir nous laboratoris

«Corus, en col·laboració amb els dentistes, està impulsant el canvi de paradigma en la nova era de l’odontologia: digital, personalitzada i d’alt valor afegit per al dentista i per al pacient», apunta Bonnard. «Gràcies a la nostra estructura d’empresa, en la qual tots els laboratoris disposen d’accions del grup, ens trobem en una posició immillorable per oferir serveis i productes excel·lents als nostres clients de la manera més eficient», afegeix.

Plans d’expansió

Notícies relacionades

El ‘modus operandi’ d’aquesta companyia es basa a integrar fabricants independents a la seva xarxa, que es converteixen en socis de l’empresa i que passen a dissenyar dents i fèrules amb el seu sistema digital i d’impressió 3D. Amb la trentena de laboratoris que tenia al tancar 2021 i la seva planta a Castellar del Vallès, Corus produeix mig milió de dents a mida a l’any.

«El mercat europeu de les pròtesis dentals està experimentant un procés de consolidació i un canvi profund gràcies a la digitalització: volem estar a l’avantguarda d’aquesta transformació en els pròxims anys a través de la integració de laboratoris líders i aprofitar la capacitat d’innovació del grup», indica Van Asten. «Esperem continuar ampliant els nostres productes i serveis al mercat europeu, en el qual entreveiem un enorme potencial», conclou el nou codirector de Corus, que assenyala cap a Alemanya, el Regne Unit o Itàlia com països de «gran oportunitat». 

Temes:

Empreses Pimes