Han de registrar nou expedient

El Govern dona un mes a les empreses per passar-se als nous ertos

  • L’Executiu ofereix a patronal i sindicats 30 dies de transició perquè les companyies en erto negociïn amb els treballadors i registrin un nou expedient, cobert per la nova reforma laboral

El Govern dona un mes a les empreses per passar-se als nous ertos

EFE / KIKO HUESCA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha plantejat a patronal i sindicats un mes de transició per a aquelles empreses que actualment segueixen cobertes per un erto covid i pretenguin seguir amb un dels nous expedients aprovats en la reforma laboral. L’Executiu ha escoltat les demandes dels agents socials, malgrat les seves primeres reticències, i habilitarà un mecanisme ‘pont’ per donar cobertura a les companyies mentre planifiquen i negocien amb els treballadors un nou erto després del final de dos anys de pròrrogues, segons confirmen fonts del diàleg social. Les societats hauran de cursar un nou expedient i tindran fins a l’1 d’abril per registrar-lo davant l’autoritat laboral competent. La previsió de l’Executiu és portar aquest mecanisme transitori al Consell de Ministres d’aquest dimarts, l’últim ordinari abans que finalitzi la pròrroga el 28 de febrer.

Notícies relacionades

Segons les últimes dades publicades per la Seguretat Social, a Espanya encara hi ha 104.363 treballadors afectats per un erto covid, ja sigui a temps complet o parcial. Una xifra molt per sota del màxim de 3,4 milions d’assalariats que van arribar a estar suspesos en els primers compassos de la pandèmia, però encara amb una substancial afectació en determinades activitats. És el cas, per exemple, de les agències de viatges, on gairebé un de cada tres ocupats està en erto. Aquestes seran les úniques que podran estrenar el mecanisme RED d’ertos sectorials, segons ha confirmat el Govern en la reunió d’aquest dilluns. Aquest mecanisme contempla exoneracions del 40% a les cotitzacions socials mentre ho disposi l’Executiu, sota obligació d’impartir formació a la plantilla afectada.

La resta de sectors, malgrat el clamor manifestat des de les organitzacions empresarials de gremis d’hoteleria o restauració, hauran de transitar cap a l’erto per causes productives (amb exoneracions del 20%) o de força major si veuen tancada o limitada la seva activitat per una decisió administrativa (amb exoneracions del 90%).