Trens

Més de 28.000 dones es postulen per ser maquinistes de Renfe a l’Aràbia Saudita

És la primera vegada en la història del país que la dona saudita tindrà accés a aquesta professió

Més de 28.000 dones es postulen per ser maquinistes de Renfe a l’Aràbia Saudita
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 28.000 candidates de nacionalitat saudita s’han inscrit en només un mes a les proves de selecció posades en marxa per la sucursal de Renfe a l’Aràbia Saudita per a la contractació de 30 dones maquinistes, les primeres en la història del país que cursaran aquesta professió.

Les elegides conduiran el tren que uneix les ciutats santes de la Meca i Medina, el primer d’alta velocitat que es construeix al Pròxim Orient.

De les inscrites, més de la meitat han superat la primera prova d’actitud, feta ‘online’, en què es valorava principalment l’expedient acadèmic i el nivell d’anglès, segons ha informat Renfe. Les edats de les candidates presentades a aquest procés, que va començar el 2 de gener, oscil·len entre els 22 i els 30 anys.

A les inicialment admeses els esperen més proves i una entrevista personal, i després començarà per a les seleccionades un període de formació d’una mica menys d’un any a les instal·lacions que el Consorci Espanyol Alta Velocitat Meca Medina té al Centre d’Operacions de La Línea (OCC).

Està previst que aquesta formació, que serà remunerada, arrenqui entorn del 15 de març, i consistirà en classes teòriques i pràctiques per part de personal íntegrament de Renfe.

Més de 130 maquinistes locals formats

Entre 2013 i 2014 es van formar els primers maquinistes a l’Escola Tècnica Professional de Conducció i Operacions de Renfe a Madrid. La col·laboració es va ampliar arran d’un acord subscrit amb Saudi Railway Politechnic (SRP) per impartir formació teòrica a les seves instal·lacions d’Al-Qassim. En total, més de 80 maquinistes locals han sigut formats per Renfe, i 50 més estan en període de formació. 

Notícies relacionades

Addicionalment, la filial de Renfe a l’Aràbia Saudita ha contractat i ha format més de 400 saudites per als departaments comercials (estacions i a bord) i d’operacions. 

En total, en aquests moments l’empresa operadora de Haramain High Speed Railway, en què també participen Adif i Ineco, compta amb més de 1.300 treballadors directes al seu servei, la majoria, de nacionalitat saudita.