Patronals

Ofensiva de Conpymes per captar pimes i erigir-se com a alternativa a la CEOE

  • L’entitat presidida per José María Torres obre l’afiliació directa de pimes i autònoms, després de sumar diverses patronals autonòmiques i entitats sectorials

Ofensiva de Conpymes per captar pimes i erigir-se com a alternativa a la CEOE

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La patronal Conpymes ha anunciat una ofensiva per captar com a socis el màxim nombre d’autònoms, petites i mitjanes empreses a tot Espanya, a fi d’erigir-se com a alternativa a la gran patronal CEOE. L’entitat presidida per José María Torres ha obert aquest dimarts l’afiliació directa a nivell individual de pimes i treballadors per compte propi, després de sumar diverses patronals autonòmiques i entitats sectorials. «Ens obrim a les pimes i autònoms per escoltar-los de manera directa perquè Conpymes és l’organització que representa els seus interessos de manera real», ha afirmat Torres en un comunicat. L’organització empresarial ha demanat formalment al Ministeri de Treball que quantifiqui la seva representativitat per poder acreditar-se com a agent social més representatiu i poder així asseure’s a negociar a la mateixa taula que la CEOE, Cepyme, CCOO i UGT sobre matèries com la reforma laboral o la de pensions, entre d’altres.

Notícies relacionades

Conpymes neix de les aspiracions de patronals com Pimec d’aconseguir situar a nivell estatal una entitat independent que aspiri a representar únicament els interessos de les pimes. Doncs actualment el representant formal de la petita i mitjana empresa a les taules del diàleg social és Cepyme, organització dependent de la patronal de les grans empreses CEOE. Compta amb el suport d’associacions amb pes en territoris com Catalunya (Pimec), Illes Balears (Pimem, Pimeef i Pime Menorca), Andalusia (CES) i Castella i Lleó (CEL), així com organitzacions sectorials com Uatae, representant d’autònoms. I ara vol sumar membres de manera individual per acreditar la seva representativitat del teixit de pimes espanyol.

És competència del Ministeri de Treball acreditar quines organitzacions compten amb prou representativitat com per rebre el títol d’agents socials més representatius. Categoria que concedeix dret de representació i de ser interlocutor vàlid a les taules de diàleg social reconegudes a la Constitució. El cas més recent seria la consulta prèvia no vinculant però obligatòria que el Govern ha de realitzar als agents socials abans d’aprovar la pujada del salari mínim interprofessional (SMI).