Trobada institucional

Foment i el Banc d’Espanya analitzen la situació econòmica

Sánchez Llibre trasllada a Hernández de Cos la importància d’una gestió adequada dels fons europeus

Foment i el Banc d’Espanya analitzen la situació econòmica
1
Es llegeix en minuts

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, s’ha reunit amb el president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, aquest dissabte amb l’objectiu d’abordar l’anàlisi de la situació econòmica espanyola i coordinar punts de vista a l’hora d’influir en la política econòmica del Govern. També han analitzat la importància d’una gestió eficaç dels fons europeus Next Generation per afrontar la conjuntura i la crisi que ha comportat la pandèmia de la covid.

Notícies relacionades

Durant la visita a Foment, Hernández de Cos ha firmat el llibre d’honor de l’organització empresarial, un acte protocol·lari habitual en el marc d’una activa agenda de Sánchez Llibre amb personalitats rellevants de les institucions i dels sectors empresarials de tot el món per avaluar la situació econòmica del moment.

Després de la reforma laboral que recolza Foment, un dels assumptes en què la patronal ha exigit mesures urgents és el dèficit d’infraestructures. Foment del Treball situa en 35.000 milions d’euros el dèficit acumulat en 12 anys en la inversió en infraestructures a Catalunya, en comparació amb els països «més desenvolupats» de l’eurozona. La institució ha reclamat a Hernández de Cos recolzament en aquesta demanda d’infraestructures a l’Administració, en la idea que és el moment oportú perquè Estat, la Generalitat i els ajuntaments posin el focus inversor en actius d’ús durant els pròxims anys de previsible recuperació i que executin les inversions promeses en el passat. L’execució hipotecària a Catalunya se situa entorn del 67% per a les inversions estatals a Catalunya, i en el 77% per a les de la Generalitat.  Foment recomana que almenys es tripliquin les inversions a Catalunya, des dels 1.500 milions invertits en licitacions el 2020, fins a uns 5.000 milions d’euros, el 2,2% del PIB català.