Focus als contractes a temps parcial

Treball inicia un nou pla per regularitzar els salaris de treballadores de la llar

El ministeri envia més de 35.000 cartes dirigides als ocupadors per procedir a la regularització dels salaris que es trobin per sota de l’SMI

trabajadora-del-hogar-1

trabajadora-del-hogar-1

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Inspecció de Treball i Seguretat Social ha iniciat un nou pla per regularitzar salaris i cotitzacions a la Seguretat Social de les treballadores de la llar amb especial focus en les persones contractades a temps parcial.

Segons expliquen des del Ministeri de Treball, aquesta campanya implica l’enviament de més de 35.000 cartes dirigides als ocupadors amb «assistència tècnica» i informació per procedir a la regularització dels salaris que estiguin per sota del salari mínim interprofessional (SMI) i la corresponent regularització de les cotitzacions a la Seguretat Social.

Aquesta nova actuació inspectora, afegeix la nota, es produeix després de la del febrer del 2021, quan es van enviar 45.019 comunicacions per a la regularització de 47.749 relacions laborals.

Notícies relacionades

Amb aquesta campanya, recorden, una cosa més del 82% dels ocupadors han regularitzat la situació laboral de la persona empleada sense reduir la seva jornada de treball i el 93,1% de les regularitzacions portades a terme s’han produït amb un increment de la retribució respecte a la declarada abans de la recepció de la carta.

A la campanya del 2021 es van aconseguir transformar 2.351 contractes temporals en indefinits amb un augment de les bases de cotització de 21,17 milions i un creixement en salaris estimat de 83 milions.