Reactivació turística

Mèxic acosta els seus pobles màgics a BCN de la mà d’Emirates

L’aerolínia obre a l’abril una ruta directa a Mèxic DF–Dubai amb escala a la capital catalana

El país organitza a la Fira un Tianguis o fira comercial per promocionar 132 poblacions pintoresques mexicanes

Mèxic acosta els seus pobles màgics a BCN de la mà d’Emirates
3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La reactivació turística està en marxa i tots els operadors, aerolínies i destinacions turístiques aviven les seves estratègies per aprofitar el retorn previsible de la normalitat viatgera. En aquesta batalla que es preveu selectiva hi ha un gran consens al sector turístic a l’apuntar que s’evidencien ganes de viatjar entre la població i que l’estalvi acumulat per les famílies pot obrir fronteres els pròxims mesos. I entre aquestes estratègies de promoció destaca la presentada a la passada fira Fitur pel Govern de Mèxic, desitjós d’aprofitar el parèntesi pandèmic per reforçar la seva política turística amb una oferta de destinacions més selectives. 

Entre el 22 i el 24 d’abril es preveu a Barcelona una fira per promoure el turisme i la cultura mexicana, i més concretament el seu turisme d’interior. En forma de Tianguis (paraula d’origen asteca que descriu un mercat ambulant tradicional), Barcelona acollirà un mercat mesoamericà d’alta volada en el qual un total de 132 poblacions escollides de Mèxic, els batejats com ‘pobles màgics’, aprofitaran per atraure el visitant. Seran un total de 32 pavellons i espais per a la venda d’artesanies i gastronomia. Un digne aparador turístic per provar abans de viatjar, imant per als orfes d’aventures transatlàntiques. 

Mèxic té arguments sobrats per guanyar pes al pastís mundial de fluxos turístics. A les seves destinacions de sol i platja tradicionals (com el fantàstic Yucatán) pretén sumar poblacions d’aquestes que marquen el viatger que busca alguna cosa més. I a aquesta proposta, Mèxic ha incorporat un aliat de luxe, l’aerolínia Emirates. Aquesta companyia ha previst posar en marxa a partir de l’abril un vol entre Ciutat de Mèxic i Dubai, amb escala a Barcelona. Vols directes entre Barcelona i la proposta màgica mexicana. Emirates oferirà 1.862 seients setmanals cap a i des de Mèxic en avions (Boeing 777-200) amb capacitat per a 266 passatgers. Els preus d’Emirates fluctuaran, tot i que una primera exploració realitzada aquests dies apunta a preus d’anada i tornada entorn dels 600 euros a classe turista i el doble en preferent.

 Aparador de luxe

Barcelona serà a l’abril un aparador de luxe d’aquests pobles màgics, cridats a atraure visitants i agències de viatge interessats en noves experiències enriquidores. Barcelona és cap de pont en aquesta batalla internacional pel turista, inici d’una campanya mexicana que prosseguirà en països d’Amèrica, Àsia i Europa.

Notícies relacionades

 

El pla promocional de pobles màgics no és nou. Ha sigut tradicionalment un dels més exitosos de la Secretaria de Turisme de Mèxic i privilegi per a les poblacions que s’afegeixen a la campanya. I ha creat una marca distintiva. Mèxic va arribar a situar-se el 2019, abans del començament de la pandèmia de la covid-19, com el setè país del món en afluència de turistes. Però la clatellada pandèmica va afectar de ple el sector turístic, actualment en recuperació després de perdre el 2021 prop del 25% del producte interior brut (PIB). Els nivells del 2019 encara són lluny, quan Mèxic va tancar amb 45,2 milions de turistes internacionals i ingressos d’uns 24.600 milions de dòlars. El 2021 es va tancar amb uns 31 milions de turistes i 18.000 milions de dòlars en ingressos, segons dades donades a conèixer a la passada fira Fitur. Tret de nous brots i restriccions, Mèxic preveu arribar el 2022 als nivells d’activitat del 2019 i que més espanyols amants dels viatges triïn el país i els seus pobles màgics com a destinació exòtica de vacances. Els pobles màgics són aquells pròxims a centres turístics habituals però aportant valors menys coneguts, des d’històrics a culturals o paisatgístics. Alguns d’ells són Bartolomé de las Casas, a Chiapas; Bacalar, a Quintana Roo; Taxco, a Guerrero; Tequisquiapan, a Querétaro; Pátzcuaro, a Michoacán; Mazunte, a Oaxaca... I així fins a 132. Molts paradisos per explorar. 

Temes:

Turisme Mèxic