145 treballadors afectats

Vueling tancarà les seves bases a Madrid, la Corunya i Astúries, sense deixar d’operar

Estaven «inoperants des de l’inici de la pandèmia», segons fonts sindicals

Vueling tancarà les seves bases a Madrid, la Corunya i Astúries, sense deixar d’operar

Ferrán Nadeu

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’aerolínia Vueling, del grup IAG, tancarà les seves bases a Madrid, la Corunya i Astúries, tot i que no deixarà d’operar en aquestes destinacions, segons han confirmat a EFE fonts sindicals.

La decisió, comunicada ahir dilluns per la direcció als representants dels treballadors, afecta 145 empleats (86 a Madrid, 30 a la Corunya i 29 a Astúries), que la companyia s’ha compromès a ressituar.

Les bases són aeroports en què els avions estan aparcats durant la nit, de manera que el seu tancament no comporta que deixin d’oferir-se trajectes des d’aquestes destinacions o cap a aquestes, sinó que els avions reposaran en altres aeroports.

«Inoperants»

Aquestes tres bases estaven «inoperants des de l’inici de la pandèmia», segons les fonts, que assenyalen que Vueling mantindrà les bases espanyoles a Barcelona, Bilbao, Santiago, València, Alacant, Sevilla, Palma, Eivissa, Tenerife, Las Palmas i Màlaga.

Notícies relacionades

A més, aquesta aerolínia barcelonina de baix cost compta amb bases a París-Orly, Roma i Florència i amb d’altres itinerants –és a dir, l’avió passa allà la nit però els treballadors no resideixen a la ciutat– a Londres-Gatwick i Amsterdam, d’acord amb els representants dels treballadors.

La setmana passada, Vueling va anunciar que incorporarà 12 noves rutes abans de la temporada d’estiu vinent, 10 de les quals connectaran diferents destinacions europees amb Espanya, i que ha programat 100 rutes aquest estiu des de la seva base a Barcelona.

Temes:

Vueling