El 2022

Mercadona aprova la pujada salarial del 6,5% per als seus 93.300 empleats

  • El conveni negociat amb els sindicats inclou una clàusula de revisió salarial vinculada a l’IPC per garantir el poder adquisitiu

Mercadona aprova la pujada salarial del 6,5% per als seus 93.300 empleats

M. A. Montesinos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El comitè de direcció de Mercadona ha aprovat la pujada salarial pactada per a aquest 2022, que després de conèixer-se la dada d’inflació serà del 6,5% i beneficiarà 93.300 treballadors a Espanya. Una vegada coneguda la dada consolidada de l’IPC de desembre, la firma de supermercats dona compliment al conveni col·lectiu negociat amb els sindicats, que inclou una clàusula de revisió salarial per garantir el poder adquisitiu. L’increment entrarà en vigor en la nòmina d’aquest gener i situarà el salari mínim d’entrada en 1.425 euros bruts al mes, 87 euros més que l’any passat. «Amb aquest increment salarial, Mercadona reforça la seva aposta per l’ocupació estable i de qualitat que porta a terme des de fa més de 25 anys», ha declarat l’empresa en el comunicat en el qual publicitava la decisió del seu màxim òrgan directiu.

A Espanya, el 15,2% dels assalariats coberts per un conveni té incloses clàusules de revisió salarial per blindar els seus sous en funció dels vaivens de la inflació. Entre aquest 1,2 milions de treballadors a tot Espanya es troben els 93.000 empleats de Mercadona, que veuran un augment del 6,5% en la seva nòmina al tancar l’IPC en el seu nivell més alt dels últims 30 anys. Aquestes clàusules eviten la pèrdua de poder de compra que la majoria dels assalariats van viure durant el 2021, any en què la inflació mitjana va tancar en el 3,1% i la pujada salarial mitjana pactada en convenis va ser de l’1,5%, la meitat.