Tecnologia

Parlem i el fons Inveready engeguen una acceleradora de ‘start-ups’

  • La Generalitat de Catalunya destina 50.000 euros a la iniciativa a través de la Mobile World Capital, la Cambra i i2Cat

  • El programa contempla prestar un total de 600.000 euros a sis empreses cada any per desenvolupar els seus projectes 

Parlem i el fons Inveready engeguen una acceleradora de ‘start-ups’
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

L’empresa de telecomunicacions Parlem també es llança a accelerar ‘start-ups’. Vuit anys després del seu aterratge al mercat precisament en forma de ‘start-up’, la firma engega un programa juntament amb la gestora de fons de capital risc Inveready per col·laborar en el desenvolupament d’altres projectes empresarials. En concret, a través d’aquesta iniciativa anomenada Parlem Ventures, les dues companyies oferiran formació i consultoria a una trentena d’empreses cada any i prestaran un total de 600.000 euros que es poden convertir en inversió directa a les sis que resultin guanyadores. L’operadora cotitzada amb seu a Barcelona a més està oberta a col·laborar amb les proves pilots d’aquestes empreses, a tancar acords comercials i fins i tot a integrar-les a la seva oferta.

El programa compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, que és tant soci financer com operatiu. En concret, el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori aporta 50.000 euros al projecte que arriben a Parlem Ventures a través dels convenis de col·laboració que té amb la Mobile World Capital, la Cambra de Comerç i la fundació i2Cat.

Aquestes tres institucions són les altres sòcies de l’acceleradora i el seu rol serà des d’oferir als emprenedors les sessions de formació i de ‘mentoring’ que promet la iniciativa, fins a cedir l’espai per portar aquestes activitats a terme. Així, la MWCapital s’encarregarà de les qüestions relacionades amb el 5G, la Cambra de donar informació de context empresarial i i2Cat d’ajudar els emprenedors a plantejar les primeres versions del seu producte. També formaran part del procés de selecció de les ‘start-ups’ guanyadores de cada edició.

Dues edicions a l’any

Notícies relacionades

Tal com està plantejat el projecte, que obre aquest mateix dimarts la seva primera convocatòria, se celebraran dues edicions cada any. Cada una d’aquestes comptarà amb 15 ‘start-ups’, tindrà tres guanyadores i mobilitzarà 300.000 euros de finançament: 100.000 euros d’un préstec convertible (a tornar o a transformar en accions de la companyia) per a cada una, que es repartiran a parts iguals entre Parlem i Inveready.

Malgrat que aquest programa d’acceleració està obert a tot emprenedor vinculat al sector de les noves tecnologies que operi a Catalunya, les illes Balears i el País Valencià, la iniciativa «prioritzarà aquells projectes que ofereixin solucions tecnològiques innovadores amb un model B2B [‘business-to-business’]», afirmen els seus impulsors. És a dir, empreses que se centrin a desenvolupar productes o serveis destinats a altres empreses. 

Temes:

Empreses