Enquesta de Facua

El 75% dels consumidors, d’acord amb les declaracions de Garzón sobre la carn

La majoria dels enquestats corroboren la idea que la ramaderia intensiva produeix carn de pitjor qualitat

El 75% dels consumidors, d’acord amb les declaracions de Garzón sobre la carn
1
Es llegeix en minuts

El 75% dels consumidors estan d’acord amb les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre la ramaderia intensiva. És la conclusió d’una enquesta realitzada per l’associació de consumidors Facua entre 17.000 persones. El sondeig va ser portat a terme els dies 15 i 16 de gener a través del compte de Twitter de Facua, l’associació de consumidors que té més seguidors en aquesta xarxa social a escala mundial. La pregunta plantejada per Facua als consumidors recollia les declaracions entre cometes fets per Garzón al diari britànic ‘The Guardian’ i que havien difós la idea de manera errònia que el ministre havia afirmat que Espanya només exporta carn de mala qualitat.

Notícies relacionades

Així, el 74,9% dels participants en el sondeig van contestar afirmativament a la pregunta «¿Estàs d’acord amb les declaracions d’Alberto Garzón en què aposta per la ramaderia extensiva, per ser “ecològicament sostenible”, davant la ramaderia intensiva, que “contamina el terreny i l’aigua”, incorre en “maltractament animal” i produeix “carn de pitjor qualitat”?.

La polèmica desencadenada per Garzón podria obrir nous debats sobre la qualitat efectiva de la carn a Espanya. El cert és que en termes de qualitat, l’oferta de carn a Espanya pateix en moltes ocasions una elevada segmentació del mercat, en què la gran majoria de la carn que es ven en la distribució espanyola té nivells organolèptics baixos. Així, carn d’origen nacional de bona qualitat pot superar els 50 euros el quilo, però altres talls i orígens redueixen els preus i la seva qualitat de manera paral·lela. La idea és que les explotacions intensives, en què el bestiar no pastura lliurement, per exemple, tenen incidència clara tant en la qualitat de vida de l’animal com en la seva carn.

Temes:

Alimentació