Fira Tecnològica

Sony es despenja del Mobile d’aquest any per la pandèmia

La firma japonesa, la primera gran baixa d’aquest any, ha optat per no tenir estand en l’edició que està prevista del 28 de febrer al 3 de març a Barcelona

Sony es despenja del Mobile d’aquest any per la pandèmia

Danny Caminal

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Sony ha decidit despenjar-se de l’edició del 2022 del Mobile World Congress (MWC) que està previst que se celebri a la Fira de Barcelona del 28 de febrer al 3 de març. La companyia ha comunicat els organitzadors, GSMA, que han pres aquesta decisió a causa de l’evolució de la pandèmia amb la variant òmicron.

Fonts del grup, que tampoc va participar en l’edició de l’any passat, que de principis d’any es va passar a finals de juny, no han aclarit si hi intervindran de manera telemàtica. En tot cas, la companyia sembla que ha optat per una nova estratègia i considera que, amb les tecnologies actuals compta amb altres vies per presentar les seves novetats diferents a les fires tradicionals.

Notícies relacionades

Aquesta decisió es produeix després que es conegués que la fira audiovisual més gran del món, l’IESE, que s’havia de celebrar de l’1 al 4 de febrer, s’ha posposat fins a mitjans de maig, com a conseqüència de l’evolució de la pandèmia.

Aquesta mateixa setmana, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, va ratificar a través d’una carta pública la intenció de celebrar el saló tret que les autoritats espanyoles «aconsellin directament ajornar o cancel·lar la trobada». El 2020, la fira es va suspendre amb l’inici de la pandèmia, després que desertessin les principals companyies que participen a la fira. Com a conseqüència d’això es va ampliar en un any, fins al 2024, per compensar el buit deixat el 2020.