Inflació

Foment viatja a Brussel·les perquè la UE actuï contra la pujada de la llum

El president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, es reuneix amb eurodiputats espanyols a la recerca de solucions per als preus elevats de l’electricitat i de les matèries primeres

Foment viatja a Brussel·les perquè la UE actuï contra la pujada de la llum

EFE / ALEJANDRO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha encapçalat una delegació de la patronal que s’ha reunit a Brussel·les amb el portaveu i director de comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch, i amb diversos representants dels grups parlamentaris espanyols, per demanar-los mesures amb què compensar l’augment de preus de les matèries primeres i l’energia, segons ha informat la patronal en un comunicat. «És imprescindible evitar que aquesta inflació transitòria es converteixi en un problema a llarg termini», ha manifestat Sánchez Llibre.

Entre les propostes plantejades per Foment als grups polítics es troba una modificació excepcional del mercat interior i, en especial, del sistema de fixació de preus de l’energia i del mercat de drets d’emissió, així com una compra lliga, a nivell europeu, de gas natural. Mesures també reclamades pel mateix Executiu espanyol davant l’increment disparat dels preus en els últims mesos i en què la patronal ha volgut insistir davant els representants de les institucions europees perquè instin a la Comissió Europea a adoptar mesurades «creatives dirigides a frenar i compensar aquests costos extra que les empreses de totes les mides es veuen obligades a assumir».

Notícies relacionades

«Això és especialment rellevant en relació amb les pimes, ja que tant per a la supervivència com per a l’augment de la competitivitat en el context internacional és necessari que aquestes no només es mantinguin, sinó que siguin capaces d’implementar una transició verda i digital al mateix temps que augmenten la seva mida per passar de ser microempreses i petites empreses a empreses mitjanes, que ens permeti competir en igualtat de condicions a la resta de països europeus, així com de tercers països,» ha exposat Foment en un comunicat.

És la segona ocasió en què una delegació de Foment visita el Parlament Europeu. El febrer del 2020 Sánchez Llibre va presentar el ‘Nou pacte social europeu’, elaborat pel Think Tank de la patronal catalana i basat en la necessitat de l’existència d’un equilibri entre les rendes del treball i el capital i en defensa del model social europeu.