En classe turista

La Xina investiga Turkish Airlines per cobrar 28.000 euros per un vol a Canton

  • Abans de la pandèmia, Turkish Airlines cobrava uns 13.000 iuans (1.800 euros) per trajectes entre Londres i Xangai

La Xina investiga Turkish Airlines per cobrar 28.000 euros per un vol a Canton

UMIT BEKTAS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats xineses han obert una investigació contra l’aerolínia Turkish Airlines per cobrar suposadament més de 200.000 iuans (27.700 euros) per bitllets en classe turista dels seus vols entre Istanbul i Canton, informa avui la premsa local.

Segons el portal de notícies econòmiques Yicai, l’Administració d’Aviació Civil de la Xina (CAAC) intentarà determinar si Turkish Airlines va infringir les lleis xineses i els acords bilaterals amb Turquia, ja que un d’aquests tractats estableix que els preus dels bitllets entre els dos països han de ser pactats per Pequín i Ankara.

Les informacions també apunten a un preu de més de 250.000 iuans (34.600 euros) per als bitllets de primera classe en aquesta ruta.

Yicai remarca que abans de la pandèmia Turkish Airlines cobrava uns 13.000 iuans (1.800 euros) per trajectes entre Londres i Xangai.

La Xina va segellar gairebé totalment les seves fronteres el març de 2020 malgrat la millora de les dades locals de contagis de covid-19 i la propagació internacional de la pandèmia i des d’aleshores ha reduït notablement el nombre de permisos per a l’arribada al país de vols internacionals.

La CAAC va anunciar a l’octubre que, fins al març de 2022, només permetria l’arribada de 408 vols procedents de l’estranger cada setmana, un descens de més d’un 36% en comparació amb les xifres de la campanya estival.

Notícies relacionades

De moment, segons les dades oficials, la Xina només autoritza entorn d’un 2,2% del total dels vols internacionals que operaven al país abans de la pandèmia.

Això s’ha traduït en un augment considerable dels preus dels bitllets, cosa que, sumada a la quarantena obligatòria de tres setmanes –en algunes ciutats, fins i tot vuit–, ha suposat grans dificultats per a l’arribada de persones des de l’estranger.

Temes:

Xina Turquia