Al mercat el 2022

‘Maricoin’, la primera criptomoneda LGTBI

  • Una moneda digital amb focus en la igualtat de gènere i sexual que ja ha generat una llista d’espera abans de la seva estrena el 31 de desembre

2
Es llegeix en minuts

Actualment, existeixen més de 3.000 diferents tipus de monedes digitals al mercat de criptodivises, i les més conegudes són Bitcoin, Ethereum, Dogecoin o Litecoin. Ara se li ha de fer un lloc a maricoin, la primera criptomoneda mundial que es destina a la comunitat LGTBI i que, a més, és espanyola. Malgrat la seva condició de pionera, ha generat un gran interès, provocant una llarga llista d’espera per a tots aquells que vulguin invertir en aquesta moneda, per fer-ho és necessari entrar en el següent enllaç.

Darrere d’aquesta idea trobem l’empresari madrileny Juan Belmonte, conegut per la seva cadena de perruqueries Juan por Dios, que, juntament amb el seu equip, ha explicat que a partir del 31 desembre, es podrà cotitzar i utilitzar aquesta criptomoneda a 25 establiments ‘gayfriendly’ que es reparteixen pel barri de Chueca (Madrid), Maspalomas (Gran Canària), Eivissa o Barcelona.

Mateixos drets

Maricoin va ser inventada per a totes aquelles persones que «no tenen els mateixos drets», segons explica Belmonte en un vídeo promocional a Youtube que compta ja amb més de 10.000 visites, ja que aquesta criptomoneda «ens unificarà, ens donarà poder en aquest món globalitzat capitalista», afegeix l’empresari.

A més, Francisco Álvarez Cano, el CEO del maricoin declara que a part de ser única per ser creada per i per a aquest col·lectiu, també «tindrà valor com a mitjà de pagament de qualsevol transacció alhora que es converteix en un actiu cotitzable en un exchange».

Projecte en marxa

Com bé explica Belmonte el projecte ja ha començat a funcionar, tot i que encara no estigui cotitzant, ja compten amb «associacions i organitzacions que donen suport al col·lectiu LGTBI» a més de «més de 20 empresaris a Chueca» i tenen pensat crear un segell «de qualitat, d’igualtat, que farà que totes les persones que utilitzin maricoin sàpiguen que és aquest negoci que està recolzant la igualtat de gènere i sexual».

Els creadors el defineixen com «un mitjà de pagament social, ètic, transparent i transversal», amb el qual si tot funciona podran operar en borsa a partir del 2022, i a més el que es busca és que maricoin entri en un mercat encara més ampli. Segons els impulsors del projecte, durant el primer trimestre de l’any vinent, maricoin cotitzarà en els principals exchanges d’Algorand i si tot funciona continuarà a Binance, és a dir a nivell mundial.

Possible futur

Notícies relacionades

Com que la divisa ha adoptat el model ‘altcoin’, el seu valor no és com el de l’euro o el dòlar, sinó que depèn de l’oferta i la demanda. Durant el mes de gener, la idea és emetre 250 milions de dòlars en maricoins (la suma de 50 al valor d’1 euro) i aquells que vulguin comprar-los hauran de fer-ho pel valor del moment.

Cada vegada són més els diferents grups socials que busquen tenir la seva pròpia ‘cripto’, és per això que el temps marcarà si hi ha un futur per als maricoins. Mentrestant, en el pròxim Orgull Gay s’espera que hagi tingut acceptació i s’espera poder finançar les festes amb aquestes criptomonedes.