AUTOMOCIÓ

Tesla desactivarà els videojocs amb el cotxe en marxa

  • Tesla respon a la investigació anunciada per la NHTSA i prepara una actualització per als seus cotxes per eliminar la possibilitat de jugar a videojocs amb el cotxe en marxa.

  • L’agència de seguretat nord-americana confirma que, tot i que s’elimini la funció, durà a terme la investigació, que afectarà 580.000 cotxes.

Tesla desactivarà els videojocs amb el cotxe en marxa

Tesla

1
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tesla ha cedit finalment, davant la pressió de l’Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les Carreteres (NHTSA), i desactivarà la funció ‘passenger play’ dels seus vehicles si estan en marxa. La NHTSA ha anunciat que, mitjançant una actualització inalàmbrica, la firma de cotxes elèctrics eliminarà l’opció de jugar a videojocs si el vehicle es troba en circulació.

La notícia ha arribat tan sols un dia després que l’agència anunciés una investigació sobre aquesta funció, que pot distreure el conductor encara que hi jugui un altre passatger. ‘Passenger play’ va ser ideada inicialment perquè el conductor es pogués distreure mentre carregava el cotxe en punts de càrrega pública. No obstant, des de novembre de 2020, Tesla permet utilitzar-la fins i tot si el cotxe està en marxa.

Arran d’una queixa d’un usuari d’Oregon, que va alertar de la funció i també de l’opció de navegar per Internet amb el cotxe en marxa, la NHTSA va confirmar una investigació que afectarà 580.000 unitats dels vehicles de la marca, el Model 3, el Model X, el Model S i el Model Y, produïts entre 2017 i 2022. L’organisme va detallar que s’avaluarien «les característiques d’aquesta funció, incloent-hi la freqüència i els escenaris d’ús».

La investigació continua

Notícies relacionades

Malgrat que Tesla eliminarà la possibilitat de jugar a videojocs amb el cotxe en marxa, la NHTSA ha confirmat en un comunicat que la investigació es durà a terme igualment. «La normativa de seguretat prohibeix als fabricants vendre vehicles amb defectes que presentin riscos desraonats per a la seguretat, incloent-hi tecnologies que distreuen els conductors», detalla l’agència, que avalua constantment com les marques identifiquen les possibles distraccions provocades pel mal ús, voluntari o involuntari, de la tecnologia i les pantalles dels cotxes i quines accions porten a terme per evitar-les.

La NHTSA també ha declarat en el comunicat que manté converses regulars amb tots els fabricants sobre els sistemes d’infoentreteniment i les pantalles que equipen els cotxes nous, cada vegada més grans i amb més aplicacions disponibles.