Sostenibilitat

Aigües de Barcelona: el teletreball redueix el 39% l’emissió de CO2

La companyia facilita des de l’estiu l’ocupació a distància tres dels cinc dies de la setmana laboral

Aigües de Barcelona: el teletreball redueix el 39% l’emissió de CO<sub>2</sub>
1
Es llegeix en minuts

El teletreball ha permès a Aigües de Barcelona reduir el 39% l’emissió de CO2 al reduir-se de manera substancial els desplaçaments de la plantilla. Des de després de l’estiu, la companyia va imposar l’ocupació a distància el 60% de la setmana laboral, cosa que significa tres dels cinc dies.

A Aigües de Barcelona, ja abans de la pandèmia es va establir un dia de teletreball «per estendre una cultura corporativa coherent amb l’estratègia de transició ecològica necessària per fer front a l’emergència climàtica en la qual ja ens trobem immersos». Aquest canvi en el model de treball va permetre a la companyia adaptar-se, amb més agilitat i resiliència, davant la situació derivada de la crisi sanitària. Amb aquest compromís, l’empresa va ampliar aquest any, després de l’estiu, a tres dies l’opció de realitzar teletreball, cosa que suposa un 60% de la setmana laboral.

Notícies relacionades

Aigües de Barcelona estima que aquesta mesura permetrà reduir un 39% de les emissions de CO2 anuals derivades dels desplaçaments ‘in itinere’ de les persones treballadores, que correspondria a una reducció de 430 tones de CO2 equivalent. El teletreball facilitaria, doncs, que la companyia redueixi el carboni que absorbirien en un any aproximadament 870 arbres, afirma.

El director general d’Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, s’ha mostrat satisfet amb la implantació d’una mesura que «a més de millorar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i el benestar de les persones treballadores, permet disminuir la nostra empremta de carboni». Gràcies a això, afegeix, l’empresa contribueix «a la consecució d’alguns dels compromisos establerts a l’Agenda 2030, reforçant la salut laboral que promou l’objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) 3, «fomentant les ciutats i comunitats sostenibles dins de l’ODS 11 i l’acció climàtica, focus de l’ODS 13.»