A la recerca d’alternatives

Els motius del ‘no’ de Great Wall al pla per a Nissan

  • El ‘no’ de la multinacional xinesa contempla temes econòmics i la falta d’espai per a la producció de models en la seva ofensiva europea.

Els motius del ‘no’ de Great Wall al pla per a Nissan
1
Es llegeix en minuts

Great Wall ha sigut taxatiu: «El projecte no ha sigut aprovat». La companyia xinesa descarta la seva presència com a puntal en la reindustrialització de Nissan per a les seves fàbriques de la Zona Franca, i ho fa emparada bàsicament en les condicions econòmiques.

El 23 de novembre ja van anunciar a Nissan i al Govern espanyol que no continuarien amb la licitació, donant per finalitzada la negociació, però la carta enviada fa dues setmanes proposant noves ofertes els va fer avaluar una nova ronda de contactes. Avui s’ha produït el ‘no’ definitiu. Aquests en són els motius:

  1. Assenyalen que hi ha «una gran diferència entre aquesta fàbrica i les nostres necessitats estratègiques».

  2. La reducció del lloguer dels terrenys a la Zona Franca no els ha semblat suficient.

  3. No valoren l’esforç dels sindicats per renegociar la part relativa a les condicions d’incorporació de la plantilla.

  4. No són suficients les ajudes públiques de més 100 milions d’euros.

  5. No n’ha tingut prou que Nissan també renegociés a la baixa el traspàs de les fàbriques tal com havien demanat les administracions a la companyia japonesa.

  6. Great Wall ha revisat els seus plans per al mercat europeu i de les 150.000 unitats que calculava vendre el 2025 han passat fins a les 300.000, un volum que la planta barcelonina no té capacitat per produir.

Temes:

Nissan