Crisi de xips

La falta de semiconductors obliga Seat a avançar la parada nadalenca

Inicialment el descans estava previst per al 24 de desembre, però s’ha avançat al 17

Fábrica de Seat en Martorell

Fábrica de Seat en Martorell / PAU BARRENA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

La falta de semiconductors ha obligat Seat a avançar la parada nadalenca de la fàbrica de Martorell, inicialment prevista per al 24 de desembre, però que finalment començarà el divendres 17, segons han confirmat fonts de l’empresa.

A causa de la falta dels semiconductors, un component clau dels xips integrats als circuits electrònics de determinats vehicles, s’ha decidit un erto per avançar cinc dies l’aturada prevista inicialment per al 24 de desembre.

Segons els acords adoptats amb els sindicats i el calendari establert, estava previst que l’últim dia de producció fos el 23 de desembre i es reprengués la feina el 10 de gener, és a dir que hi hauria dues setmanes de no activitat.

No obstant, davant la falta de semiconductors s’ha decidit parar la producció cinc dies abans, de manera que l’últim dia de feina serà dijous, 16 de desembre, i es tornarà a treballar el dilluns 10 de gener, tal com estava previst, és a dir l’aturada s’allarga cinc dies feiners més.

La producció es reprendrà a partir del 10 de gener i els dies 3, 4 i 7 de gener del 2022 s’han acordat com a dies de jornada industrial, mentre que el 5 i el 6 de gener són festius.

Alta demanda

Notícies relacionades

Fonts de l’empresa han assegurat que la demanda dels models Seat i Cupra es troba actualment en nivells precovid i han destacat que la companyia està fent tot el possible per entregar l’alta demanda d’aquests models als concessionaris i clients, per la qual cosa fabrica el màxim nombre de vehicles quan disposa de semiconductors.

A tall d’exemple, han explicat que aquesta setmana les tres línies de producció de Martorell van treballar el 7 de desembre i no van descansar durant el pont.

Temes:

Seat Nadal