Formació d’executius

Barcelona consolida tres escoles de negocis al ‘top’ europeu

IESE es referma en el primer lloc d’Europa, Esade baixa al 13è i EADA puja el 25è

jjubierre35509100 economia el iese ampl a su campus en barcelona 13 09 2016160913165502

jjubierre35509100 economia el iese ampl a su campus en barcelona 13 09 2016160913165502

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona consolida el seu paper de seu d’escoles de negocis de primer nivell. La capital catalana reté al ‘top’ tres d’aquestes institucions acadèmiques, igual com París i Londres, segons la classificació que publica aquest dilluns el ‘Financial Times’. L’IESE manté el quart lloc a nivell europeu des del 2020. Esade, per la seva banda, ha baixat del lloc 12è al 13è i Eada puja des del 29è al 25è.

L’HEC de París ocupa el primer lloc, seguida per la London Business School i la francesa Insead. Aquestes tres institucions ocupen el podi d’aquesta classificació. L’altra escola de negocis espanyola, amb seu a Madrid, IE Business School, ocupa el número 12.

Un dels trets d’aquesta classificació és que fa una mitjana sobre els diversos rànquings específics realitzats al llarg de l’any i que fan referència a diferents programes oferts per les escoles de negoci, d’MBA a programes a mida. El rànquing s’elabora amb la mitjana de resultats de les classificacions que el ‘Financial Times’ fa al llarg de l’any de quatre altres especialitats: el Master in Business Administration (MBA), l’Executive MBA (EMBA), l’Executive Education o formació de directius oberta i a mida i el Master in Management (MIM). Cadascuna de les categories suposa un 25% en la puntuació global. A més es tenen en compte altres factors, com el professorat (percentatge de dones docents a temps complet, professors internacionals i doctors).

Notícies relacionades

És per això que és considerada la classificació més completa. Per poder sortir en aquesta llista cal tenir l’acreditació acadèmica Ics (sistema de millora de la qualitat que elabora la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat) o l’emesa per l’AACSB, una associació global sense ànim de lucre que connecta educadors, estudiants i empreses.

En aquest sentit, IESE, per exemple, és la primera del món en la classificació de programes per a executius a mida, Esade obté la seva millor posició en programes oberts per a executiu, amb el setè lloc, i Eada, amb el seu programa d’MBA a nivell europeu, ocupa el lloc número 21.

Temes:

ESADE IESE