Formació empresarial

Barcelona es manté al ‘top’ europeu d’escoles de negocis

L’IESE ascendeix del sisè el quart lloc; l’ESADE, al número 12, i l’EADA baixa del 28 al 29

Lideratge 8 Campus del IESE a Barcelona.

Lideratge 8 Campus del IESE a Barcelona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona continua sent al ‘top’ de lesescoles de negocis, amb tres institucions acadèmiques d’aquest tipus entre les 30 principals d’Europa, segons la classificació que publica avui dilluns el Financial Times. Cap ciutat del continent més compta amb una concentració d’institucions d’aquest nivell. L’IESEascendeix dos llocs respecte al 2019, del sisè al quart lloc. L’ESADE, d’altra banda, guanya una posició, del 13è al 12è lloc, i l’EADAen cedeix una, del 28è al 29è lloc, segons la mateixa publicació.

El rànquing s’elabora amb la mitjana de resultats de les classificacions que el‘Financial Times’realitza al llarg de l’any de quatre especialitats: el Master in Business Administration (MBA), l’Executive MBA (EMBA), l’Executive Education oformació de directiusoberta i a mida i el Master in Management (MIM). Cada una de les categories suposa un 25% en la puntuació global. A més es tenen en compte altres factors com el professorat (percentatge de dones docents a temps complet, professors internacionals i doctors).

L’IESE, que és líder mundial en l’apartat deformació de directius, no computa encara en l’especialitat de MIM perquè les escoles ha de fer almenys tres cursos que imparteix els àmbits que s’avaluen i la institució de la Universitat de Navarra només fa dos cursos que ho fa en aquesta especialitat. Tot i així, ocupa el quart lloc fent la mitjana de les altres tres disciplines que es comptabilitzen.

Notícies relacionades

A l’ESADE li succeeix una cosa semblant, ja que no se’l comptabilitza en l’apartat d’EMBA. D’altra banda, l’EADA, que sí que està en totes les categories, ha portat a terme el pas dels programes a un format híbrid (presencial i ‘online’). La potenciació de la cartera‘online’ha significat «un notable increment de la seva demanda», segons fonts d’aquesta escola. 

Com que és una mitjana de totes les classificacions de l’any, la publicada avui dilluns és considerada la més completa de totes les que es realitzen durant l’any. En el rànquing també hi ha l’IE Business School,amb seu a Madrid, que ha baixat de la 8a posició a la 12a. Els tres primers llocs del podi europeu els ocupen la parisencaHEC, seguida per laLondon Business School i la francesa Insead.

Més de mig segle d’ensenyament