Xarxes socials

Weibo surt a borsa a Hong Kong buscant 340 milions d’euros

  • L’equivalent xinès de Twitter oferirà uns 11 milions d’accions a 31 euros cada una

Un home entra a la xarxa social Weibo a Xangai.

Un home entra a la xarxa social Weibo a Xangai. / CARLOS BARRIA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’empresa tecnològica xinesa Weibo, que opera l’equivalent a la Xina a la popular xarxa de ‘microblogging’ Twitter –censurat al país–, busca obtenir uns 385 milions de dòlars (o 341 milions d’euros) amb una sortida a borsa secundària a Hong Kong, on debutarà el pròxim dia 8.

En un comunicat remès ahir a la nit al parquet hongkonguès, Weibo apunta que oferirà uns 11 milions d’accions a un preu de 272,8 dòlars de Hong Kong (35 dòlars, 31 euros) per unitat. El 45% del recaptat es destinarà a fer créixer la base d’usuaris i «millorar l’ecosistema de continguts»; el 25%, a recerca i desenvolupament (R+D) per «millorar l’experiència de l’usuari i les capacitats de monetització»; el 20%, a aliances, inversions i adquisicions, i el 10% restant, a capital circulant.

Notícies relacionades

Weibo va ser fundada el 2009 per la tecnològica xinesa Sina, i quatre anys després va rebre una important inversió del gegant del comerç electrònic Alibaba, que continua sent el seu «principal client i un important soci estratègic», reconeix la mateixa companyia al seu fullet per a inversors. El 2014, l’empresa va sortir a borsa a Nova York en una operació que li va reportar uns 285 milions de dòlars, i actualment el seu valor de mercat se situa en una mica menys de 7.900 milions de dòlars, tot i que a principis del 2018 va arribar a superar els 31.000 milions.

Davant les tensions entre la Xina i els Estats Units i la creixent supervisió de Pequín al sector, diverses tecnològiques xineses com Baidu o Trip.com han buscat sortides a borsa a Hong Kong. L’últim exemple n’és l’‘Uber xinès’, Didi, que va debutar a Wall Street al juny i que ja ha anunciat que es retirarà de Nova York per oferir accions al mercat de l’antiga colònia britànica després de mesos de tensions amb les autoritats xineses.