ANUNCI DEL PARTIT COMUNISTA

La Xina augmentarà el control de les xarxes socials a internet

Pequín intenta posar setge als microblocs, on proliferen les denúncies d'abusos de les autoritats

1
Es llegeix en minuts

ElGovern de la Xina planeja augmentar el control de lesxarxes socials i les eines de missatgeria instantània ainternet, segons ha anunciat elPartit Comunista en un document oficial.

La intenció de les autoritats xineses és "enfortir l'orientació i l'administració d'internet i regular la difusió ordenada d'informació", així com "aplicar la llei per castigar severament qui difongui informació perjudicial".

Encara que la publicació no es refereix directament a ells, ja que parla d'"eines de comunicació instantània", l'augment del control pot ser degut a la proliferació delsmicroblocs --coneguts com a weibo weiboa la Xina--, capaços de burlar la censura a la xarxa.

En aquests espais és habitual trobar-hidenúncies d'abusos comesos per les autoritats xineses, cosa que podria avivar el descontentament social existent, en efervescència des de l'esclat de laprimavera àrab.

El seu funcionament és similar al deTwitter, ja que permeten escriure missatges de 140 caràcters que immediatament es publiquen en cadena per a cada un dels usuaris, cosa que es tradueix en desenes de milions de missatges diaris.

Mitjà amb 195 milions d'usuaris

Notícies relacionades

"Aquests plans demostren que les autoritats s'estan prenent aquest assumpte molt seriosament", ha comentat Li Yonggang, expert en política d'internet de la universitat xinesa de Nanjing. "És un senyal polític, però probablement passarà un temps abans que vegem els resultats d'aquesta mesura", ha afegit.

Segons xifres del Centre d'Informació per a Internet de la Xina, a finals del mes de juny elsmicroblocs tenien 195 milions d'usuaris, tres vegades més que els registrats a finals de l'any passat.