Empreses

El Govern autoritza a ACS la venda de Cobra a la francesa Vinci per 4.900 milions d’euros

L’Executiu dona llum verda a la transacció, donat que la Comissió Europea va donar el seu vistiplau a l’octubre al concloure que l’operació no plantejava riscos per a l’espai econòmic europeu

El Govern autoritza a ACS la venda de Cobra a la francesa Vinci per 4.900 milions d’euros
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Consell de Ministres celebrat aquest dimarts ha donat ‘llum verda’ a l’operació per la qual ACS ven la major part de la seva divisió industrial, Cobra, al grup francès Vinci per uns 4.900 milions d’euros.

Segons van informar Europa Press en fonts pròximes a l’operació, el Govern ha autoritzat aquesta transacció, donat que la Comissió Europea també va donar el seu vistiplau el mes d’octubre passat al concloure que l’operació no plantejava riscos per a l’espai econòmic europeu.

Aquesta ‘megaoperació’ ja té més d’un any de recorregut, després que l’octubre del 2020 el grup presidit per Florentino Pérez anunciés que es trobava en converses amb la companyia gal·la per vendre-li els seus actius industrials per 5.200 milions d’euros.

Finalment, l’abril d’aquest any les dues empreses van firmar l’acord final de venda, en el qual s’establia una contraprestació mínima de 4.930 milions d’euros i un màxim de 4.980 milions d’euros, compost d’un pagament fix de 4.200 milions d’euros i un addicional mínim de 730 milions d’euros o de fins a 780 milions d’euros.

La contraprestació acordada també contempla un pagament variable màxim de 600 milions d’euros en metàl·lic per la divisió industrial (fins a l’estat inicial de construcció) entre el 31 de març del 2021 i fins als set anys següents, prorrogable per 18 mesos addicionals.

Notícies relacionades

A més, ACS i Vinci van acordar crear una aliança d’empreses a la qua s’aportaran, a preu de mercat i una vegada que estiguin acabats, connectats a la xarxa i preparats per produir, tots els actius renovables que desenvolupi la divisió industrial, com a mínim, durant vuit i mig.

Vinci tindrà un 51% de drets polítics i econòmics i ACS el restant 49% d’aquesta empresa, «un element essencial» de la creació de valor de la transacció per al Grup ACS.