AUTOMOCIÓ

El Govern confia a convèncer GWM per reindustrialitzar les plantes de Nissan

  • La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto ha expressat la seva confiança a «trobar els instruments» perquè la reactivació de les plantes de Nissan «sigui una realitat».

  • Maroto confia en la capacitat del Govern i la Generalitat per atraure l’empresa xinesa de cotxes elèctrics Great Wall Motors (GWM), que ha demanat més ajudes per reindustrialitzar les factories.

El Govern confia a convèncer GWM per reindustrialitzar les plantes de Nissan
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, confia que els poders públics siguin «suspicaços» per poder convèncer la companyia xinesa Great Wall Motors (GWM) dels avantatges que té aconseguir les factories de Nissan a Barcelona.

En un acte de presentació d’Experiències Turisme Espanya, Maroto ha dit aquest dijous que «espera trobar els instruments» perquè l’operació de reactivació de Nissan a Barcelona sigui una realitat i amb aquest objectiu hi haurà una reunió de treball «al més alt nivell».

Amb les ajudes del Govern central i el de la Generalitat de Catalunya, Nissan és una inversió que garanteix un projecte de futur per a l’empresa però té també avantatges per al fabricant. «Esperem ser suspicaços per poder convèncer-lo d’entrar a Espanya», ha afegit.

GWM reclama més ajudes

Ha destacat que en el marc de la reindustrialització de Nissan, hi ha «un dossier de diferents projectes» per recuperar les capacitats industrials de la planta, objectiu pel qual dos governs «estan treballant junts».

Aquest mateix dijous, Great Wall Motors (GWM) ha reclamat a les administracions públiques un augment de les ajudes per portar a terme el projecte de reindustrialització de les plantes de Nissan a Barcelona després de realitzar una auditoria que qüestiona la seva viabilitat.

Notícies relacionades

GWM, fabricant de cotxes elèctrics, és la companyia més ben situada per quedar-se la planta de Nissan a la Zona Franca quan la multinacional deixi d’operar el 31 de desembre, però posa en dubte tant l’estat dels actius com la capacitat productiva de la fàbrica al lloc.

Per això, creu necessari augmentar la inversió per «actualitzar» la planta, i per aquest motiu sol·licita més incentius a les administracions, que s’havien compromès ja a una injecció d’uns cent milions d’euros.

Temes:

Nissan