Acte al Cercle d’Economia

El Govern central anuncia un pla d’acció immediat a Rodalies de Catalunya

Raquel Sánchez anuncia que es desplegarà des d’aquest novembre fins a l’estiu del 2022

«Millores» importants per als usuaris, la seva seguretat i l’atenció que reben

El Govern central anuncia un pla d’acció immediat a Rodalies de Catalunya

ACN / Tàrsila Galdon

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest divendres la posada en marxa d’un pla d’acció immediata per millorar el servei de Rodalies a Catalunya.

En una conferència al Cercle d’Economía, la ministra ha dit que el Govern espanyol és conscient de la importància de Rodalies en la qualitat de vida dels seus usuaris.

Per això ha anunciat el llançament d’aquest pla de xoc, que es desplegarà des d’aquest novembre fins a l’estiu de 2022 i que inclou importants «millores» per als usuaris, la seva seguretat i l’atenció que reben.

Sánchez ha assenyalat que s’instal·laran lectors de codis als torns d’accés de 66 estacions i s’adjudicarà «abans que s’acabi l’any» la renovació integral i l’adjudicació d’ascensors i escales mecàniques a Rubí, Sant Cugat, les Franqueses, Granollers Nord, Mongat, Mongat Nord i Pineda de Mar. També volen fomentar l’ús de la bicicleta fins a les estacions i la renovació de catenàries i infraestructures a diversos trams de vies, com entre Maçanet i Caldes de Malavella, duplicar l’R-3 entre Parets i la Garriga, i posar en servei Sant Andreu Comtal.

Quant als trens, es vol «avançar en la digitalització a bord amb nous equips de venda, informació comercial i d’horaris en temps reals». Per reforçar la seguretat, es vol instal·lar un sistema intel·ligent de gestió d’imatges.

Aeroport en suspens

Notícies relacionades

A preguntes del president del Cercle, Javier Faus, Sánchez també ha dit que no abandona el projecte l’ampliació de l’aeroport del Prat però que «no es pot avançar» sense el recolzament del Govern català.

Faus ha demanat que «no tirin la tovallola» i que «tornin a la taula de diàleg quan sigui, quan el moment sigui propici», però abans de la negociació del nou pla d’inversions d’Aena. «No podem esperar cinc anys. La societat civil no entendria que no es tornés a parlar fins d’aquí cinc anys», ha insistit.