Canvis al comerç

El Corte Inglés renegocia els incentius de la plantilla per la venda ‘online’

L’aposta per l’omnicanalitat i la irrupció d’internet a les botigues obre incerteses entre els venedors

BARCELONA 26/02/2021 EL CORTE INGLES DESPEDIRA A MAS DE 3000 PERSONAS EN LA FOTO CORTE INGLES DE LA PLAZA CATALUNYA FOTO ELISEND

BARCELONA 26/02/2021 EL CORTE INGLES DESPEDIRA A MAS DE 3000 PERSONAS EN LA FOTO CORTE INGLES DE LA PLAZA CATALUNYA FOTO ELISEND / ELISENDA PONS (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

L’aposta omnicanal d’El Corte Inglés ha obert incerteses en el col·lectiu dels venedors dels centres comercials i en l’entorn sindical que defensa els interessos de la plantilla. Està en marxa una reforma del sistema d’incentius de vendes per a la plantilla de la cadena de grans magatzems.

Les reunions entre direcció i sindicats pretenen dibuixar un canvi essencial en les relacions laborals com a conseqüència que els canals de venda físics i d’internet tendeixen a confondre’s cada vegada més. La comissió negociadora dels sindicats ha rebut aquest dijous una proposta empresarial que suposa ingressos de caràcter mensual per als treballadors amb criteris d’estacionalitat i territorialitat. Els sindicats estan bàsicament d’acord en aquest plantejament, tot i que s’han oposat frontalment que hi hagi qualsevol mínim exempt d’incentius. En el rerefons de les peticions sindicals hi ha que qualsevol mesura tingui un impacte mínim en l’actual estructura d’ingressos de la plantilla i que reforci el caràcter motivador que han de tenir aquests incentius en la feina quotidiana de la plantilla.

L’empresa ha proposat la detracció dels 30 primers euros d’incentius al mes a tots els departaments. A la taula negociadora s’ha constatat que el punt més conflictiu de la negociació és l’aplicació de sistemes progressius. Els sindicats han sol·licitat l’establiment d’algun sistema progressiu que possibiliti «mitjançant objectius assequibles» un increment de la quantitat a percebre a mesura que augmenta la venda realitzada.

Notícies relacionades

El Corte Inglés ha proposat als sindicats més representatius del grup (Fasga, Fetico, UGT i CCOO) la modificació integral del sistema d’incentius davant «el canvi en els hàbits de compra dels clients» i l’auge de l’omnicanalitat a l’empresa (creixement de la venda a internet i la suma d’estratègies). Aquests canvis estan portant «nous models de treball i una reestructuració de la plantilla», segons El Corte Inglés.

El sistema proposat per la direcció parteix de la base d’incentius de tipus individual i l’eliminació de sistemes col·lectius o departamentals. Des dels sindicats reconeixen els canvis en el context comercial, però exigeixen que no s’apliqui cap barem de venda exempta d’incentiu, ja que això «dificulta el càlcul del sistema d’incentius general».