Lloguers

Només en 11 de les 107 ciutats més poblades d’Espanya és més rendible llogar que comprar una vivenda

Algunes són Sant Sebastià, Getxo (Biscaia), Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i Marbella (Màlaga)

L’estudi l’ha portat a terme la taxadora UVE Valoraciones

Només en 11 de les 107 ciutats més poblades d’Espanya és més rendible llogar que comprar una vivenda
2
Es llegeix en minuts

Llogar una vivenda compensa més que comprar-la només en 11 de les 107 ciutats més poblades d’Espanya: Sant Sebastià, Getxo (Biscaia), Sant Cugat del Vallès (Barcelona), Marbella (Màlaga), Palma; Alcobendas, Majadahonda, Pozuelo de Alarcón, a Madrid; Barcelona, la Corunya i Santiago de Compostel·la, segons un estudi de la taxadora UVE Valoraciones.

Aquesta afirmació es basa en el fet que els municipis amb preus de venda més alts tenen, en general, percentatges de quota davant el lloguer més elevats.

Per portar a terme aquesta anàlisi, UVE Valoraciones ha calculat la quota hipotecària que correspon a un crèdit del 80% del valor de l’oferta, amb durada de 24,58 anys i un tipus d’interès de l’1,52%, prenent com a referència el valor de juny publicat per l’Associació Hipotecària Espanyola i els preus del portal immobiliari Idealista d’oferta en venda i lloguer.

A partir d’allà determina que una quota superior al 85% és un indicador bastant fiable que, probablement, el lloguer sigui millor opció en un municipi concret; un percentatge que resulta de dividir la quota hipotecària unitària pel lloguer unitari.

La conclusió és que les millors opcions per als potencials inquilins són: Sant Sebastià (110,2%); Getxo (Biscaia) amb el 98,7%; Sant Cugat del Vallès (Barcelona) amb el 95,6%; Marbella (Màlaga), amb el 92,2%; Palma (90,1%); Alcobendas (89,6%), Majadahonda (88,9%) i Pozuelo de Alarcón (88,3%), a Madrid; Barcelona (87,8%); la Corunya (87%) i Santiago de Compostel·la (85,2%).

A les ciutats amb un percentatge d’entre el 85% i el 75% també es considera que l’opció de llogar és més favorable. Aquestes són: Fuengirola (Màlaga), amb el 83,8%; Oriola (Alacant), amb el 83,8%; Rivas-Vaciamadrid (Madrid), amb el 83,3%; Madrid (83,3%); Cadis (82,1%), Estepona (Màlaga), amb el 81,9%; Ourense (80,6%) i Bilbao (80,4%).

Seguidament, Pamplona (79,7%), Pontevedra (79,4%), Girona (78,8%), Vitòria (78,5%), Mijas (Màlaga), amb el 78,3%; Vélez-Málaga (Màlaga), amb el 77,4%; Torrevella (75,5%) i Benidorm (75,5%) a Alacant; i Las Rozas de Madrid (75,2%).

L’estudi indica, no obstant, que l’escassa oferta de lloguer pot fer que, a moltes ciutats, l’actual idoneïtat de llogar canviï, en un curt termini de temps, a la compra com a millor opció.

Notícies relacionades

És el cas de Barcelona, Madrid, Bilbao, Getxo, Sant Cugat, Alcobendas, Majadahonda, Pozuelo, Marbella i Las Rozas, on la pujada en els preus d’arrendament es considera molt predictible.

Podria passar també, tot i que en menor mesura, a Palma, Pamplona i Vitòria.