Energia

Indústria adjudica 179 milions en ajudes al CO2 a la gran indústria

  • Un total de 170 empreses de diferents sectors accedeixen a la subvenció sol·licitada

  • Astúries i Catalunya són les comunitats més beneficiades pels fons

Indústria adjudica 179 milions en ajudes al CO<sub>2</sub> a la gran indústria

EFE / J.L. Cereijido

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha adjudicat de manera definitiva 179 milions d’euros en subvencions relatives al mecanisme de compensació de costos d’emissions indirectes de gasos amb efecte d’hivernacle corresponents al 2020. Segons les dades facilitades pel ministeri, en total, s’han aprovat 210 sol·licituds corresponents a 170 empreses, algunes amb diverses instal·lacions, i s’ha atès el 93% de les ajudes sol·licitades. El termini previst per al pagament de les ajudes és el mes de desembre. 

La siderúrgia és el sector més beneficiat, amb més de 74 milions d’euros en ajudes, seguida del químic (34,7 milions) i el paper (31,7 milions). Astúries i Catalunya són les comunitats autònomes més beneficiades amb 34,3 milions i 33,6 milions d’euros cada una, seguides del País Basc (24,8 milions), Andalusia (23,4 milions), Aragó (17,3 milions) i Galícia (12,5 milions).

Notícies relacionades

La Unió Europea permet a cada Estat membre compensar els costos indirectes de les indústries de determinats sectors o subsectors als quals es considera exposats a un risc significatiu de «fuga de carboni», a causa dels costos relacionats amb les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle repercutits en els preus de l’electricitat.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va destacar aquest dimarts l’esforç pressupostari que està fent el Govern central per ajudar la gran indústria que es posa de manifest amb els 179 milions d’euros que s’acaben d’adjudicar en compensació de CO2 i en els 200 milions d’euros del Fons Espanyol de Reserva per a Garanties d’Entitats Electrointensives (FERGEI) per avalar la firma de contractes d’energia a llarg termini i que està operatiu des del 4 de novembre. Per la titular d’Indústria, «aquestes ajudes mostren el compromís del Govern amb els sectors industrials i són un instrument eficaç per millorar-ne la competitivitat, i reforçar-ne les capacitats industrials i l’ocupació en un moment en què és necessari augmentar el pes de la indústria per accelerar la recuperació econòmica i social després de la pandèmia».

Temes:

Electricitat