Mobilitat

Tomorrow Mobility World Congress, el futur de la mobilitat es debat a Barcelona

  • El Tomorrow Mobility World Congress (TMWC) celebrarà la seva edició pilot en el marc de l’Smart City Expo World Congress, que arrenca el 16 de novembre a Barcelona.

  • Més d’un centenar d’empreses i 75 ponents participaran en aquesta primera edició, en la qual es podran descobrir les últimes tendències en matèria de mobilitat urbana.

Tomorrow Mobility World Congress, el futur de la mobilitat es debat a Barcelona

Fira de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A partir d’aquest dimarts 16 de novembre se celebra a Barcelona l’Smart City Expo World Congress, la fira internacional sobre les ciutats del futur i les solucions urbanes intel·ligents, que reunirà més de 400 empreses, 300 ponents i assistents de més de 100 països a la ciutat. En aquesta edició 2021, a més, se celebrarà el primer Tomorrow Mobility World Congress (TMWC) un esdeveniment que, de manera paral·lela al Smart City Expo, debatrà el futur de la mobilitat urbana i les modalitats de transport que definiran les ciutats del futur.

Aquesta nova proposta, en marxa entre el 16 i el 18 de novembre, està organitzada conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) i pretén convertir-se en un aparador de les noves modalitats de transport urbà que canviaran en poc temps la manera com els ciutadans es mouran pels seus carrers. El TMWC comptarà amb una àrea de demostracions on es podran descobrir els sistemes de propulsió més sostenibles, vehicles autònoms i l’aplicació de la Intel·ligència Artificial en la mobilitat.

Més d’un centenar d’empreses i 75 ponents

Notícies relacionades

Entre els projectes que es mostraran en l’edició pilot del TMWC, destaquen el Deliverbot, de la britànica Delivers.ai, un vehicle autònom pensat per fer entregues a domicili en un radi màxim d’una milla pensat per al comerç de proximitat; i la microllançadora d’Auve tech, un vehicle autònom de petites dimensions desenvolupat per a rutes altament personalitzades. No hi faltaran els últims avenços en sistemes de transport coneguts com les bicicletes, amb el Dashbike, un dispositiu equipat amb càmeres i un radar dissenyat per millorar la seguretat dels ciclistes, com a exemple.

En el marc del congrés es portaran a terme dues trobades entre empreses emergents i inversores, amb més de 20 companyies participants com Vilanova, SmartMonkey.io, Smart Point City, Nemi, Elonroad, Bia Power, Living Map, Homyhub i Nivel.no, entre d’altres. Així mateix, el TMWC aplegarà un centenar d’empreses i entitats com el Banc Mundial, les Nacions Unides, Microsoft i el Port de Barcelona i 75 ponents internacionals.