Automoció

Eurecat, la UPC i tres empreses més postulen per gestionar el centre d’FP de Martorell

  • Cinc entitats presenten formalment la seva candidatura per a la licitació del centre de formació de Martorell, buit des del 2015

Eurecat, la UPC i tres empreses més postulen per gestionar el centre d’FP de Martorell

Generalitat

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cinc entitats i empreses han postulat formalment a la licitació per gestionar el Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell. Unes instal·lacions de 10.000 metres quadrats de superfície per a les quals la Generalitat va invertir 17,6 milions d’euros (més els costos des de llavors del manteniment) i que fa des del 2015 que està buit i pràcticament sense ús. La Fundació Eurecat, centre tecnològic especialitzat a assessorar empreses en projectes d’innovació, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) són dos dels noms que figuren en la llista de candidats oficials. I les altres empreses que s’han presentat a aquest procés són Esquemes Informàtics, MSX International Techservices i Disseny Educatiu; segons ha fet públic la conselleria d’Empresa i Treball aquest dimarts en un comunicat.

Notícies relacionades

El nom de l’empresa que finalment assumirà la gestió del centre es coneixerà a finals de gener del 2022. No obstant, la maquinària per arrencar aquest procés de licitació es va posar en marxa en l’anterior legislatura, sota la batuta del llavors conseller de Treball, Chakir el Homrani; tal com va avançar EL PERIÓDICO. El contracte de licitació està datat per a un procés de 15 anys, prorrogables a 10 més si les parts així ho acorden. Fins ara un dels motius que han provocat l’absència de candidats per gestionar l’espai es devia, entre d’altres, al preu exigit pel Govern i l’absència de firmes interessades a responsabilitzar-se de la gestió durant el termini fixat.

La Generalitat, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha acreditat en aquesta primera fase la solvència dels cinc candidats. Un d’aquests, no obstant, encara no ha presentat tota la documentació requerida i podria caure de la llista en els pròxims dies. Una vegada superada aquesta fase, ara s’obre una segona en què els interessats tindran un mes i mig per presentar el seu projecte per al centre d’FP de Martorell. És a dir, què hi volen fer i ensenyar. La idea inicial sota la qual va néixer el centre va ser dotar d’un espai on formar les futures i presents generacions de treballadors del sector de l’automòbil, en tota la seva cadena de valor (des de les fàbriques de vehicles, fins als components, passant per tot els compassos d’innovació).