Primera fortuna a Espanya

Ortega ingressarà aquest any 1.293,6 milions d’euros pels dividends d’Inditex

El fundador de la firma tèxtil espanyola més important cobrarà aquest dimarts 646,8 milions per l’última retribució de l’exercici

Amancio Ortega dona més de 300 milions a la sanitat pública per lluitar contra el càncer

Amancio Ortega dona més de 300 milions a la sanitat pública per lluitar contra el càncer

2
Es llegeix en minuts

El fundador i primer accionista d’Inditex, Amancio Ortega, ingressarà aquest any un total de 1.293,6 milions d’euros en concepte de dividends de la companyia quan cobri aquest dimarts, 2 de novembre, 646,8 milions d’euros per l’última retribució de l’exercici que abonarà la firma gallega als seus accionistes. En concret, l’empresari rebrà aquest any gairebé 1.300 milions d’euros en concepte de dividends de la companyia tèxtil, després d’un 2020 en què va cobrar gairebé 650 milions d’euros per l’únic dividend que va abonar el gegant tèxtil aquell any en un context marcat per la crisi sanitària de la Covid-19.

Aquest any, la companyia tèxtil abonarà un dividend de 0,7 euros per acció, 0,22 euros en concepte de dividend ordinari i 0,48 euros en concepte de dividend extraordinari, amb un 60% de ‘payout’ ordinari i dividends extraordinaris, cosa que suposa duplicar el pagament realitzat el novembre de l’any passat. D’aquesta manera, l’abonament d’aquest dividend es farà en dos pagaments iguals, un de ja executat de 0,35 euros per acció el passat 3 de maig, i un altre del mateix import que la companyia pagarà aquest dimarts, 2 de novembre.

Notícies relacionades

El fundador d’Inditex, que rebrà aquest dimarts els gairebé 650 milions d’euros en dividends a través de les societats Pontegadea Inversiones i Partler, amb les quals controla un 59,294% del grup tèxtil, equivalent a un paquet de 1.848 milions d’accions, inverteix part dels dividends que rep d’Inditex en el sector immobiliari. De fet, Ortega posseeix la més gran immobiliària espanyola, centrada en la compravenda i lloguer de grans edificis, amb una cartera d’actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d’oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, el Regne Unit, els Estats Units i Àsia. Una de les seves últimes compres ha sigut un nou edifici a Londres, ubicat a la plaça de St. James, per prop de 190 milions de lliures (220 milions d’euros), amb què continua reforçant les seves inversions immobiliàries. Per la seva banda, la seva filla Sandra Ortega, que posseeix el 5,053% de la firma gallega, cobrarà aquest any més de 110 milions d’euros en dividends d’Inditex, la meitat també aquest dimarts. En total, la companyia pagarà aquest any als seus accionistes en concepte de dividend més de 2.181 milions d’euros, dels quals la meitat, 1.090 milions d’euros, els desemborsarà aquest dimarts.

Inditex va registrar un benefici net de 1.106 milions d’euros el seu any fiscal 2020-2021 (de l’1 de febrer del 2020 al 31 de gener del 2021), cosa que suposa un 70% menys respecte a l’exercici anterior per l’impacte del coronavirus. Les vendes del grup es van situar en 20.402 milions d’euros, limitant la seva caiguda al 28% (-24,5% sense l’impacte divisa), malgrat que el 100% de les botigues van estar tancades o amb horaris i aforaments restringits durant l’exercici per la pandèmia. Per la seva banda, el resultat brut d’explotació (ebitda) del grup presidit per Pablo Isla es va situar en 4.552 milions d’euros, cosa que suposa un 40% menys.