Finançament

British Airways obté una línia de crèdit de 1.180 milions d’euros

L’aerolínia firma el contracte amb UK Export Finance i un sindicat de bancs

British Airways obté una línia de crèdit de 1.180 milions d’euros

NEIL HALL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

British Airways ha arribat a un acord amb UK Export Finance (UKEF) i un sindicat de bancs per a una línia de crèdit compromesa Export Development Guarantee (UKEF Facility) a 5 anys per valor de 1.000 milions de lliures esterlines (uns 1.180 milions d’euros). Això és addicional a la línia de crèdit garantida per UKEF de 2.360 milions d’euros que es va anunciar el desembre passat i es va disposar el març del 2021.

Notícies relacionades

A diferència de l’anterior, British Airways té la intenció de disposar d’aquesta només si és necessari i no se’n disposarà en el moment de la firma. De manera similar a la línia anterior, British Airways té dret a reemborsar qualsevol préstec disposat en qualsevol moment amb previ avís i existeixen clàusules no financeres similars, incloses restriccions sobre el pagament de dividends a IAG, la matriu que, a més de British, integra Iberia, Vueling i Aer Lingus. Les dues línies de finançament tenen característiques similars relacionades amb la sostenibilitat.

A finals de setembre, la liquiditat d’IAG es va mantenir en una posició forta, a l’arribar als 10.600 milions d’euros. Aquesta línia de crèdit la reforça encara més. IAG actualitzarà aquestes informacions a inversors i analistes al seu anunci de resultats del tercer trimestre el 5 de novembre.