Mobilitat urbana

Silence estrena servei de ‘motosharing’ propi a Girona

  • Les motos elèctriques de la companyia, que ja donen servei a Barcelona, Madrid, Roma i València, arrenquen a la capital gironina amb una proposta gratuïta del 27 d’octubre al 7 de novembre

Silence estrena servei de ‘motosharing’ propi a Girona
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Silence afegeix des d’avui una nova ciutat al seu entorn d’electromobilitat: Girona: Les motos elèctriques de la companyia catalana comencen a donar servei a Girona, on la marca ha introduït la modalitat de moto compartida (motosharing) amb 25 vehicles, de la mateixa manera que ja té en localitats com Barcelona (amb dos operadors, SeatMO i Acciona), Madrid, València i Roma (totes amb Acciona).

La proposta, que ha comptat amb la col·laboració del concessionari de la marca a la capital gironina, Grup Interdiesel, opera ara sota la mateixa marca Silence que d’aquesta manera estrena servei de ‘sharing’ en solitari. Carlos Sotelo, CEO de Silence, va assenyalar en l’acte de presentació que «Sharing Silence posa a les mans dels veïns de Girona, motos elèctriques amb zero emissions, totalment connectades gràcies a l’APP Silence Connected. Amb el teu mòbil pots fer totes les operacions: localitzar la moto, reservar-la, posar-la en marxa, treure el casc, i pagar el servei. Tot de manera molt senzilla». El ‘motosharing’ de Silence a Girona serà gratuït per als usuaris durant les festes de Sant Narcís que se celebren aquesta setmana i fins al pròxim 7 de novembre.

Fins a 120 motos

Notícies relacionades

La flota que donarà servei a Girona anirà augmentant fins a unes 120 motocicletes, totes connectades a través de l’aplicació per a l’‘smartphone’ Silence Connected. L’app s’instal·la des de Google Play o Apple Store, i per registrar-se cal disposar d’almenys tres anys de carnet (inclou el permís B de cotxe). Tota l’operació es realitza des del telèfon i a l’interior del cofre de la moto (del model S01) trobaran dos cascos amb diferents mides. En l’aplicació apareix un mapa de la zona de cobertura del servei i les motos es recullen i tornen dins d’aquest espai. El pagament és per ús i la tarifa establerta a partir del dia 7 de novembre és de 0,26 cèntims per minut.

L’acte de presentació del servei ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Després de poder provar les motos pels carrers de la seva ciutat, Madrenas va destacar que «cada moto del ‘sharing’ de Girona retira un bon nombre de cotxes del carrer, amb la qual cosa s’elimina trànsit i emissions. Silence és una empresa molt seriosa, són d’aquí, i estem encantats de poder treballar amb ells». Per la seva banda, el gerent del grup Interdièsel, Robert Espigol, ha precisat que «avui arrenquem amb 25 motos de ‘sharing’ amb la previsió d’arribar a més de 100 unitats, el número que hem estimat oportú per donar servei a tota la ciutat de Girona. 

Temes:

Etric