Patronal

CEOE: «Als inversors els preocupa molt més la reforma laboral que els fons europeus»

  • El president de la patronal, Antonio Garamendi, rebutja aixecar-se de la taula de negociació, però aplana el terreny al seu ‘no’: «No tenim dret de veto, tant de bo»

garamendi

garamendi

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha alertat que l’aprovació d’una futura reforma laboral contrària als interessos dels empresaris podria retreure la inversió estrangera i llastar la participació privada en els projectes cofinançats amb fons europeus. «[Als inversors internacionals] els preocupa molt més la reforma laboral que els fons [europeus], per això és tan important que arribem a un acord raonable per a tots», ha afirmat aquest dimecres en un acte de Nueva Economía Fórum.

Notícies relacionades

En la recta final de les negociacions per la reforma laboral i amb una pugna interna dins del Govern per veure qui lidera i defineix el contingut últim de la reforma, el president dels empresaris s’ha mostrat obert a «negociar fins al final». En contra d’algunes veus internes de la seva organització, que davant els plantejaments posats a sobre de la taula per la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, han advocat en reunions internes de la patronal per concloure la seva participació en les taules de diàleg social, segons afirmen fonts coneixedores. «Les línies vermelles no existeixen per a nosaltres, negociem fins a l’infinit», ha afirmat Garamendi.

Les negociacions fa mesos que tenen lloc –habitualment les parts es reuneixen els dimecres al matí– i el contingut dels esborranys que ha anat transcendint no deixa els empresaris en millors posicions de les que tenen des de la reforma laboral del PP el 2012. «Gràcies a aquesta, estem on estem», ha afirmat. El president de la CEOE ha instat l’Executiu a acostar els seus plantejaments als empresarials, ja que, si no, segons ha advertit, el capital internacional pot desconfiar d’invertir a Espanya. «De diners, n’hi ha, molts ens han trucat. [...] Però la qualitat de les normes, la seguretat jurídica i les reformes són més importants que els fons [Next Generation UE]», ha afirmat.