Congrés sindical

Sordo, reelegit al capdavant de CCOO amb el 93,74% dels vots

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El 12è Congrés Confederal de CCOO ha reelegit aquest dissabte Unai Sordo com a secretari general perquè lideri el sindicat els pròxims quatre anys. Ha sigut escollit per una àmplia majoria a l’aconseguir el 93,74% dels vots, amb una comissió executiva una mica més petita que l’actual i parcialment renovada. Els 757 delegats presents en el Congrés Confederal que s’ha celebrat aquesta setmana han donat el seu suport també, amb el 93,09% dels vots, a la nova executiva, que compta amb 11 secretaries en comparació amb les 13 del mandat anterior.

En la candidatura de Sordo, l’única presentada, repeteixen com a candidats els fins ara secretaris de Finances i Administració, Carlos Bravo; Internacional i Cooperació, Cristina Faciaben; Joventut, Carlos Gutiérrez; Comunicació, Empar Pablo; Medi Ambient, Mariano Sanz; Acció Sindical, Mari Cruz Vicente, i Finances, María Cardeñosa. 

Notícies relacionades

Sordo ha advertit que tant el seu sindicat com la Unió General de Treballadors (UGT) estan disposats a anar a un procés de mobilitzacions si es bloquegen les reformes en les quals estan treballant, en al·lusió als frecs en el Govern per la reforma laboral. «Si hi ha un bloqueig premeditat a les reformes de les que estem parlant, de manera compartida amb l’UGT, anirem a un procés de mobilització, perquè no tolerarem que es bloquegin les reformes per les quals estem treballant des de fa molt», ha dit Sordo després de la seva reelecció.

Sordo ha recalcat que té «tota la voluntat de diàleg» amb el Govern i la patronal, però també «tota la determinació» per fer complir els compromisos de l’Executiu amb el país. «No permetrem que es quedin en foc d’encenalls les negociacions que hem mantingut fins ara», ha remarcat.

Temes:

CCOO Sindicats