Nou rècord

La llum torna a marcar el diumenge més car de la història, 213,29 euros/MWh

El preu més alt d’aquest diumenge es donarà entre les 20.00 i les 21.00 hores

La llum torna a marcar el diumenge més car de la història, 213,29 euros/MWh

123RF

1
Es llegeix en minuts

El preu mitjà diari de l’electricitat al mercat majorista puja aquest diumenge un 0,98% respecte a dissabte, fins als 213,29 euros el megawatt hora (MWh), i marca el diumenge més car de la història després de superar l’anterior rècord de la setmana passada.

Respecte a diumenge passat, en el qual la llum se situava en 209,63 euros, la pujada és de l’1,75%, segons les dades de l’operador de mercat elèctric OMIE consultades per Europa Press. Aquesta és la tercera setmana en què el preu de la llum marca el seu rècord d’un diumenge de manera consecutiva.

El preu més alt d’aquest diumenge es donarà entre les 20.00 i les 21.00 hores, quan assolirà els 271,80 euros/MWh, mentre que el més baix es registrarà entre les 16.00 i les 17.00 hores, amb 174,93 euros/MWh.

En qualsevol cas, i malgrat aquesta certa estabilitat, el preu de la llum segueix disparat si es compara amb el que es registrava l’any passat en aquestes dates.

Notícies relacionades

L’alt preu de la llum ja s’està traslladant a altres productes industrials, provocant fins i tot la reducció de l’activitat per part d’algunes companyies, com ja ha passat a la Xina, així com a productes tan bàsics com el pa, que ha arribat a pujar fins a 10 cèntims la barra.

Aquesta conjuntura ha generat una espiral inflacionista que podria portar els principals bancs centrals del món –la Fed nord-americana o el BCE– a revisar el seu calendari per a la pujada dels tipus d’interès i anticipar-ho, amb el conseqüent efecte que això produeix en les empreses i economies domèstiques com l’encariment del deute o de les hipoteques o la rendibilitat més gran dels dipòsits i altres productes d’inversió.