Crisi del maó

La xinesa Evergrande evita l’impagament del cupó d’un bo

La promotora hauria abonat els 72 milions en interessos d’un bo amb un període de gràcia que vencia aquest dissabte

Oficinas de China Evergrande en Hong Kong

Oficinas de China Evergrande en Hong Kong

1
Es llegeix en minuts

Alleujament als mercats. La promotora xinesa Evergrande hauria abonat durant el dia d’ahir els 83,5 milions de dòlars (72 milions d’euros) corresponents als interessos d’un bo amb venciment a 23 de setembre, segons informen mitjans estatals xinesos, cosa que evitaria l’entrada en situació d’impagament (‘default’) de la companyia un dia abans que expirés el període de gràcia.

El diari financer xinès ‘Securities Times’ ha informat aquest divendres que Evergrande «va remetre ahir 83,5 milions de dòlars dels EUA d’interessos sobre un bo en dòlars amb venciment a 23 de setembre al compte del fideïcomissari i que s’abonarà a cada tenidor de la fiança abans que expiri el període de gràcia, el dia 23».

El 23 de setembre, Evergrande no va fer front al pagament del cupó d’un bo denominat en dòlars, cosa que va desencadenar la incertesa en els mercats internacionals davant els dubtes sobre la situació del sobrepalanquejat sector immobiliari xinès. L’incompliment del pagament del cupó va obrir un període de gràcia de 30 dies, que expirava aquest dissabte a la mitjanit a Nova York.

Notícies relacionades

Evergrande, amb passius per sobre dels 300.000 milions de dòlars (257.688 milions d’euros) ha incomplert en quatre ocasions més durant les últimes setmanes el calendari de pagament d’interessos dels seus bons ‘offshore’, tot i que el corresponent període de gràcia d’aquestes emissions encara no ha expirat.

Les accions de la promotora xinesa, que van tornar a cotitzar aquest dijous a la Borsa de Hong Kong amb una pujada de més del 12% després d’haver sigut suspeses el 4 d’octubre, es revaloritzaven més d’un 3% aquest divendres davant la notícia del pagament del cupó del seu deute.