Pressupostos

Montero a la CEOE: «La deducció per R+D+i està preservada»

El president de la patronal adverteix de fugues d’empreses per l’impost mínim del 15% de societats

Montero a la CEOE: «La deducció per R+D+i està preservada»

Europa Press / Carlos Luján

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va garantir aquest dimarts al president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, que en la pròxima reforma tributària no es retallaran els beneficis fiscals a favor de la inversió en R+D+i. «Els beneficis fiscals fruit de l’R+D+i estan preservats. No es toquen», va dir la ministra després d’escoltar la preocupació expressada per Garamendi respecte als possibles efectes d’un enduriment de l’impost de societats en la reforma que preveu abordar el Govern una vegada hagi rebut l’informe dels experts, a partir de febrer.

Montero va acudir aquest dimarts a la seu de la CEOE per presentar les línies mestres del projecte de Pressupostos de l’Estat del 2022 davant la junta directiva de la patronal. La ministra va fer valer la inversió rècord de 40.000 milions d’euros que conté el projecte de Pressupostos perquè «els diners públics serveixin de tractor per a l’economia» i va titllar de «petits ajustos» les mesures tributàries introduïdes: un tipus efectiu mínim del 15% en l’impost de societats per a les empreses de més mida i la reducció a 1.500 euros de l’aportació màxima a plans de pensions individuals deduïble en l’IRPF.

Notícies relacionades

«La pujada d’impostos no ens agrada», va deixar clar des del principi l’empresari. A més va advertir que, segons com es plantegi, el nou tipus mínim del 15% pot provocar la «deslocalització» d’empreses fora d’Espanya. També va criticar els plans del Govern per posar en marxa «aquest fons de pensions publicoprivat» per a plans d’empresa que, segons Garamendi, podria ser qüestionat per qüestions de competència davant la CNMC. El president de la patronal –a més– va aprofitar per manifestar el seu disgust davant la ministra d’Hisenda per la ineficient gestió de les ajudes de 7.000 milions d’euros que les comunitats autònomes han de posar a disposició de la millora de la solvència de les pimes.

La ministra d’Hisenda va advocar per una coordinació més gran entre les autonomies per gestionar aquestes ajudes. A més va explicar el propòsit del Govern espanyol de buscar un acord internacional per a un tipus mínim en l’impost de societats i per a una reforma d’aquest impost que eviti el risc de deslocalització que havia evocat Garamendi.