Previsions

Escrivá avança que l’ocupació allargarà la seva ratxa a l’alça a l’octubre i sumarà 91.000 ocupats

  • La Seguretat Social preveu un fort descens del nombre de treballadors afectats per erto, després de l’última pròrroga de les ajudes

Escrivá avança que l’ocupació allargarà la seva ratxa a l’alça a l’octubre i sumarà 91.000 ocupats

Europa Press / Eduardo Parra

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El mercat laboral espanyol mantindrà a l’octubre la seva ratxa d’increments i sumarà uns 91.635 nous afiliats a la Seguretat Social, fins a la xifra rècord de 19,65 milions d’ocupats a tot Espanya. Si es compleixen les previsions que ha presentat aquest dilluns el ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá, mai a Espanya hi havia hagut tants treballadors en actiu. No obstant, l’esmentat rècord amaga una certa desacceleració, ja que serà l’octubre més auster en creixement de l’ocupació de l’últim lustre. Les projeccions elaborades des de la Seguretat Social també vaticinen una intensa sortida de treballadors afectats per erto, una vegada han entrat en vigor les noves condicions de l’última pròrroga.

Notícies relacionades

L’hostaleria està sent un dels sectors que més està empenyent l’ocupació durant les dues primeres setmanes d’octubre. Una vegada aixecades les últimes restriccions d’aforament a gran part de les comunitats autònomes, bars, restaurants i altres locals estan sumant noves contractacions. Fins al 15 d’octubre les firmes havien registrat un saldo positiu de 39.576 nous afiliats respecte al mes anterior. És el sector que més empeny i com a contrapunt hi ha el sector de l’educació, que perd pistó després de les contractacions ja efectuades el setembre amb l’inici del curs escolar i perd 51.247 ocupats respecte al mes passat. I, en menor mesura, les activitats financeres, que s’endinsen en les seves reestructuracions (com la recent del Banc Sabadell), i que han perdut 3.332 ocupats durant aquestes dues setmanes.

La projecció d’Escrivá és que el mes acabi amb 91.635 ocupats més a l’octubre, un mes habitualment bo per a l’ocupació; però que no serà el millor dels últims anys. Es va crear més ocupació l’octubre del 2020 i l’octubre del 2019, entre d’altres. Serà l’octubre amb l’increment més auster des del 2015, quan el mercat laboral començava a treure el cap després de la Gran Recessió.