Canvi en la direcció

Cepsa nomena Maarten Wetselaar nou conseller delegat

  •  L’executiu holandès substituirà Philippe Boisseau, que es mantindrà en la companyia espanyola com a assessor

Cepsa nomena Maarten Wetselaar nou conseller delegat

CEPSA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cepsa ha anunciat aquest divendres el nomenament de Maarten Wetselaar com a nou conseller delegat en substitució de Philippe Boisseau, que es quedarà en la companyia com a assessor de l’executiu holandès i del consell d’administració. L’energètica espanyola controlada pel fons sobirà d’Abu Dhabi (Mubadala) i el fons de capital privat nord-americà Carlyle farà efectiu el canvi l’1 de gener.

El grup ha explicat que l’objectiu del nomenament és accelerar la nova estratègia de «gir verd» que va aprovar el juliol passat. Wetselaar, ha apuntat, revelarà els nous plans de creixement i la implementació de la nova estratègia en els pròxims mesos, després de la seva incorporació i una vegada s’hagi estabilitzat la volatilitat que està afectant els mercats energètics.

El nou conseller delegat prové de la petroliera angloholandesa Royal Dutch Shell, on ha sigut membre del comitè de direcció en la seva condició de director de gas integrat, renovables i solucions energètiques. «És una veu reconeguda en la indústria global i en el camp de la transició energètica amb més de 25 anys d’experiència en energies renovables, mobilitat elèctrica, ‘downstream’, LNG (gas natural liquat) i ‘upstream’», ha afirmat Cepsa en un comunicat.

Notícies relacionades

Wetselaar té un màster en Economia per la Universitat de Groningen i un postdoctorat per la Universitat VU d’Amsterdam als Països Baixos. Després de servir al servei militar com a oficial a la Royal Navy dels Països Baixos, es va incorporar a Shell el 1995 i va ocupar diversos llocs de gestió financera, comercial i direcció general en els negocis d’‘upstream’, ‘downstream’ i ‘trading’ de Shell a Europa, Brasil, Ghana, Orient Mitjà i Rússia.

«Estem encantats que Maarten Wetselaar s’incorpori a Cepsa. El seu coneixement i vasta experiència seran d’incalculable valor per a la companyia a fi d’accelerar, sobre la base d’una excel·lent execució el 2021, la implementació de l’estratègia de transició energètica per oferir als nostres clients i socis més solucions energètiques diferenciades i sostenibles», ha afirmat en un comunicat Ahmed Yahia Al Idrissi, president de Cepsa.

Temes:

CEPSA Energia