La borsa d’aquest 15 d’octubre del 2021

1
Es llegeix en minuts

La borsa espanyola va tancar la setmana amb alces. El tancament de l’Ibex 35 amb una alça del 0,81% suposa un vot de confiança en uns moments de diverses incerteses i tremolor inversora. Les borses europees van tancar amb predomini de les compres amb alça entre notícies positives procedents dels EUA. Els 8.997 punts aconseguits deixen en no-res la cota psicològica dels 9.000 punts, gràcies als bancs, les firmes turístiques i l’Inditex i malgrat el fre de dos notoris del ‘parquet’, Telefónica i Naturgy. 

Notícies relacionades

Wall Street es va alçar com a referència suprema amb els comptes empresarials corresponents al tercer trimestre. El sector financer va trobar estímuls en l’onada d’optimisme que desencadenen els comptes publicats pels bancs dels EUA.  

Telefónica va estar a punt d’aigualir la jornada amb caigudes del 3,6% malgrat que la venda del negoci El Salvador, per 125 milions, és globalment positiva. L’altre gran fre de la jornada va ser Naturgy, que va baixar el 4,3% després de la pujada de la vigília. Els avanços del 2,4% de Bankinter, el 2,2% del BBVA i el 2% del Santander van contribuir a equilibrar la jornada. Els avanços es van generalitzar també en les empreses més lligades al turisme. El Regne unit ja no exigirà una PCR als turistes. 

Temes:

Ibex 35 Borsa