Firma internacionalitzada

Comexi inverteix 12 milions en el seu nou centre tecnològic a Girona

La multinacional de la impressió dibuixa un pla estratègic amb increment d’inversions

Comexi inverteix 12 milions en el seu nou centre tecnològic a Girona
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Comexi, empresa especialitzada en maquinària d’impressió i conversió d’envasos flexibles, inaugura aquest dijous un nou centre tecnològic a Girona en el qual ha invertit 12 milions d’euros, fonamentalment en maquinària. La firma, presidida per Manel Xifra, anuncia també l’obertura d’un altre centre d’exposició i experimentació industrial a Miami abans de final d’any.

L’empresa, que és present en més de 100 països dels cinc continents, té centres de producció propis a Girona i el Brasil i oficines comercials als Estats Units i Rússia. L’objectiu d’aquestes instal·lacions és poder desenvolupar activitats comercials i demostracions, però també de formació i consultoria. Comexi està especialitzada en la venda de maquinària sofisticada d’embalatge que utilitzen habitualment les empreses d’alimentació i de gran consum. La firma va facturar l’any passat 108 milions d’euros i concentra el 90% de les vendes a l’estranger. Segons el president de Comexi, Manel Xifra, el creixement aquest any serà d’entre el 10% i el 12% i acabaran l’exercici amb beneficis.

La necessitat d’accelerar la transformació digital i dissenyar un futur conforme amb els objectius de desenvolupament sostenible fan que la firma estigui ultimant un pla estratègic en el qual es preveu elevar les inversions anuals per sobre del 5% anual dels últims anys.

El centre tecnològic de Girona està integrat en el centre de producció de la marca i disposa d’un espai polivalent de 2.500 metres quadrats destinats a la innovació i desenvolupament de projectes (R+D), formació, consultoria, demostracions i laboratori industrial. Té nou màquines d’última generació, una zona de preimpressió pionera en la qual col·laboren empreses del sector com ESKO, DuPont i Asahi, a més d’un espai per al gravat de planxes òfset.

Notícies relacionades

El centre de Miami (Florida) té uns 1.000 metres quadrats de superfície i incorporarà equips per 2,5 milions d’euros. Aquests equips serviran per formar personal de clients tant dels EUA com de l’àrea del Carib.

Líder a nivell mundial, Comexi està centrada en cinc línies de producte: impressió flexogràfica, impressió òfset, laminació, tall i serveis digitals. La companyia compta amb un total de dues plantes de producció: una a Riudellots de la Selva (Girona) i una altra a la ciutat de Montenegro, a l’estat de Rio Grande do Sul (Brasil). A més, té dues oficines locals a Miami (EUA) i a Moscou (Rússia). També té representants en més de 100 països. La maquinària de Comexi permet imprimir en bosses de plàstic o envasos de cartró i són les que s’utilitzen en el sector de l’alimentació. Per això l’impacte de la pandèmia en els comptes de Comexi va ser moderat, perquè la majoria dels seus clients no es van veure afectats. El preu de les màquines oscil·la entre els 100.000 i els 4,5 milions d’euros.

Temes:

Empreses