Papers de Pandora

Francisco Correa i Athina Onassis s’afegeixen a la llista dels Papers de Pandora

A l’imputat en la Gürtel se li atribueixen 16 milions d’euros en paradisos fiscals

Francisco Correa i Athina Onassis s’afegeixen a la llista dels Papers de Pandora
1
Es llegeix en minuts

El líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, i la neta del mort magnat i armador d’origen grec Aristóteles Onassis, Athina Onassis, se sumen a la llista de cares conegudes vinculades als Papers de Pandora, segons ha revelat ’La Sexta’.

La macroinvestigació internacional duta a terme per periodistes de més de 100 països en la qual han participat el diari ‘El País’ i ‘La Sexta’, han examinat 12 milions de documents obtinguts de 14 despatxos que es dediquen a la creació de societats ‘offshore’.

Segons ha informat la cadena que participa en aquesta investigació, Correa oculta 16 milions d’euros en societats establertes en paradisos fiscals, igual que l’única hereva del multimilionari Onassis, de qui no s’ha revelat la xifra.

Notícies relacionades

Aquesta col·laboració periodística ha destapat una llarga llista de personalitats, polítics, artistes i esportistes que han utilitzat paradisos fiscals per gestionar els seus patrimonis a l’esquena d’Hisenda. Entre altres noms que figuren en aquesta llista destaquen Shakira, Pep Guardiola, Julio Iglesias, Miguel Bosé i Mario Vargas Llosa, que han creat societats en paradisos fiscals per tenir una total opacitat en les seves empreses.

L’Oficina Nacional d’Investigació del Frau (ONIF), dependent de l’Agència Tributària (AEAT), ja va enviar un requeriment a ‘La Sexta’ i a ‘El País’ per obtenir la documentació continguda als Papers de Pandora per investigar l’existència de frau, segons va informar la mateixa cadena i va confirmar aquest divendres la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.