Comptes de l’Estat

Els Pressupostos destinen 12.550 milions per a joves i un 46% més per a vivenda

  • El bo cultural jove consumirà 210 milions d’euros, i el xec per al lloguer, 200 milions més

Els Pressupostos destinen 12.550 milions per a joves i un 46% més per a vivenda

EFE / JAVIER LIZÓN

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El projecte pressupostari del 2022 dedicarà 12.550 milions d’euros a polítiques de joventut, des de vivenda fins a cultura i beques, segons ha informat aquest dijous la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari que ha aprovat el projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat del 2022, Montero ha assenyalat que aquests recursos, el doble que l’any passat, pretenen «millorar oportunitats del present i el futur de les noves generacions».

Entre aquestes polítiques figura l’ajuda directa de 250 euros per facilitar l’accés dels joves a la vivenda, una partida per a la qual es destinaran 200 milions d’euros. El conjunt de polítiques de vivenda comptarà amb un 46% més de recursos.

Notícies relacionades

A més, es posa en marxa un bo jove cultural de 400 euros, dotat amb 210 milions d’euros, per «promoure valors culturals que consoliden la democràcia» i impulsen la indústria cultural.

Juntament amb això, es doten 2.199 milions d’euros per a beques, dirigides a garantir la igualtat d’oportunitats, la quantitat «més gran» de la història. També s’engegaran beques per a aspirants a jutge, fiscal o advocat de l’Estat, per «democratitzar» l’accés a aquests llocs.